-2 °C

Община Димитровград се допитва до жителите си в каква посока да се развива следващите 7 години, чрез онлайн анкета

Община Димитровград започна подготовката на основния си стратегически документ за следващите 7 години – Плана за интегрирано развитие на общината. Изготвянето на ПИРО става в съответствие с изискванията на Закона за регионалното развитие и Методическите указания за разработване и прилагане на ПИРО за периода 2021-2027 г. информират от местната администрация.

ПИРО трябва да е съобразен с:
Интегрираната териториална стратегия за развитие на региона за планиране от ниво 2 (NUTS 2);
Общия устройствен план на общината;
Определените национални и регионални цели и приоритети на развитието в България, в това число актуализираната Национална концепция за пространствено развитие 2013-2025 г. (НКПР)
Планът следва да съдържа:
Дефиниран териториалния обхват и анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние, нуждите и потенциалите за развитие на общината.
Формулиране на целите и приоритетите за развитие на общината за периода 2021-2027. 
Описание на комуникационната стратегия, идентифициране на партньорите и заинтересованите страни и определяне на формите на участие в подготовката и изпълнението на ПИРО при спазване на принципите за партньорство и осигуряване на информация и публичност.
Определяне на зони за прилагане на интегриран подход за удовлетворяване на идентифицираните нужди и за подкрепа на потенциалите за развитие и на възможностите за сътрудничество с други общини - приоритетни зони за въздействие:
Определяне на зони за въздействие в урбанизираната градска част (в рамките на строителните граници на града), градски покрайнини (малки по обхват съседни територии, включително и извън строителните граници на града) или функционални градски зони, обслужващи градско-селските връзки;
Определяне на приоритетни градски зони за административните центрове на общини;
Определяне на други зони за въздействие със специфични характеристики за останалата част от общинската територия;
Изготвяне на графичен материал (карти, схеми и др.).
Изготвяне на Програма за реализация на ПИРО и описание на интегрирания подход за развитие, включваща следните компоненти:
Идентифициране на мерките, които ще доведат до изпълнение на приоритетите, насочени към градските територии;
Описание на прилагания интегриран подход и предвидените мерки и дейности за реализация на плана;
Изготвяне на Индикативен списък на важни за общината проекти;
Изготвяне на индикативна финансова таблица с необходимите ресурси за реализация на приоритетите на общинско ниво и за приоритетите на градско ниво.
Идентифициране на мерки за ограничаване изменението на климата и мерки за адаптиране към климатичните промени и за намаляване на риска от бедствия.
Разработване на система и определяне на индикатори за наблюдение и оценка на ПИРО и определяне на отделни самостоятелни индикатори за оценка изпълнението на мерките, свързан с определените в ПИРО приоритетни зони за прилагане на интегриран подход.
В тази връзка разработена анкета, която е достъпна и за on-line попълване на следния линк: АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ

Анкетното проучване е анонимно с краен срок – 7 декември.
Общинското ръководство се обръща към жителите на общината, бизнеса, НПО, културните и образователни институции и всички други заинтересовани страни като разчита на тяхната активност и предварително благодари за отделеното време.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ка
  Какви
  6 -1
  18:53, 26 ное 2020
  Какви ти посоки, какви ти насоки за развитие на региона след като най-важната част е болницата, която няма необходимите лекари и специалисти. Каквото и да правите това е основното и не ни баламосвайте с допитване. Нали сме в ЕС, а не можем да разчитаме на болничната помощ. Не може за здравето на хората да се грижи търговец. Особено за общинските и държавни болници. Данъците да отиват за тях, а частните болници да си доплаща всеки който ги ползва. Та при "гнилия социализъм" лечението беше по-стабилно и по- сигурно. Сега пътеки и пътечки ,които край нямат. Кой измисли тази простотия или заради краденето.
 • 2
  Й
  й
  0 -3
  18:32, 29 ное 2020
  Градът,ще се развие,като се махнат от Общински съвет,''работещите'',трета,пета възраст.Иначе,да го преименуваме,град на третата възраст,град на пенсионерите,а не на младостта.
 • 3
  От
  Отговор
  3 0
  20:48, 29 ное 2020
  Посоката е една ПРОМЯНА !
  Друг път няма !
 • 4
  Пр
  Промяна
  2 0
  08:43, 23 дек 2020
  Промяна ще има тогава когато общината закупи багер със 6 цилиндъра вместо пробутания с 4 цилиндъра. В случая, важното за кмета е , че са получили повече приставки 6 ли са, 7 ли са. Това, че общ. съвет замете тази глупост е върха на простотията. Промяна ще има тогава когато простаците в управлението на града бъдат изгонени и трябва да понесат действителна отговорност чрез прокуратурата и съда. Не може ръководството и решенията за развитие на града да се вземат от крадци, лъжци и калинки. Просто не стават. Каквото и решение да вземат винаги ще е грешно. Даже височината на елхата мереха с пожарната, вместо да се изчисли височината й. Нали кмета се сдоби с диплома за висше образование, след като първите 7 години му липсват., не можа една проста задачка от геометрията да реши. Иначе показността му е голяма. Простотия от всякъде.
 • 5
  Ко
  Когато
  2 0
  08:53, 23 дек 2020
  Промяна ще има само тогава когато достойни люде ни поздравяват за празниците, а не такива които са залепени като гербови марки за всеки празник. Като на лъжа е всичко!

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини