12 °C

Две медсестри сред новозаразените 19 с коронавирус в димитровградско, един починал

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 118 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - 6  и излекувани - 1, съобщават от Областния операвитен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 43; Димитровград – 19; Харманли – 5; Свиленград – 26; Тополовград – 7; Любимец – 2; Симеоновград – 10; Минерални бани – 6;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Димитровград, медицинска сестра от МБАЛ-Димитровград и лекар от доболничната помощ от община Симеоновград.

Преподавателка от ОУ „Христо Смирненски“ – Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от два 7-ми класа.

Положителна е детегледачка от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания - гр. Хасково. Предстои в Центърът да бъде извършена крайна дезинфекция, а персоналът и потребители да бъдат изследвани отново.

От 110 PCR теста направени на персонал и потребители в Дома за възрастни хора с психически разстройства - Пъстрогор – положителен резултат са отчели 24 (13 потребители и 11 – персонал). Всички те са безсимптомни. Сред заразения персонал са 4 медицински сестри, 3-ма санитари и 4-ма служители. Положителните лица са отделени в самостоятелно помещение. На сградата е предписана крайна дезинфекция.  

Починали са: мъж на 79 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 3 ноември, със затлъстяване; мъж на 74 години от община Димитровград, диагностициран на 16 ноември, с диабет; жена на 53 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 74 години от община Свиленград, диагностицирана на 12 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 80 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2211. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 134.  На домашно лечение са 1359 човека, починали са 115, напълно излекувани са 603 човека, а под карантина - 1028.

По информация на МБАЛ "Света Екатерина", в димитровградската болница са настанени 28 души в ковид-отделението на лечебното заведение.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини