Борисов освободи един и назначи двама зам.-министри на околната среда

Министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжността заместник-министър на околната среда и водите Атанаска Николова, съобщи правителствената пресслужба.

С други две заповеди премиерът назначи като зам.-министри във ведомството Славея Стоянова и Илияна Тодорова

Славея Стоянова е представена в прессъобщението като дългогодишен служител в министерството, в което е заемала различни ръководни длъжности, които не са изброени.

За Илияна Тодорова се казва, че досега е оглавявала дирекция "Управление на водите", а от това се разбира, че именно на нея се поверява ресор "води", около който в петък се разрази политическа буря в парламента и Министерския съвет.

Тази сутрин екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро, заяви пред депутатите, че предстои водна криза и се оплака от трудна координация със земеделското и регионалното министерство. Депутатите от опозицията от БСП и ДПС поискаха премиерът да дойде в Народното събрание и или да опровергае и освободи министъра, или да подаде оставка. Министрите на земеделието Десислава Танева и на регионалното развитие и Петя Аврамова отхвърлиха критиките на колегата си, който е излъчен в изпълнителната власт от по-малкия коалиционен партньор "Обединени патриоти".

По-късно през деня премиерът свика и тримата министри в кабинета си и ги призова "да работят". 

От прессъобщение, разпространено от правителствената пресслужба за срещата на Борисов с министрите му, се разбира, че Димитров е поискал заместничката му Николова да бъде освободена и да се назначат двама други - единият с ресор води, а другият - отпадъци.

Новият зам.-министър с ресор отпадъци Славея Стоянова вече е била на тази пост. Тя смени арестувания заедно с бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови зам.-министър Красимир Живков. По неофициална информация на "Капитал" тя е един от защитените свидетели на прокуратурата по разследването за незаконния внос на отпадъци от чужбина. При назначението на Стоянова в началото на юни министърът на екологията Емил Димитров-Ревизоро посочи, че тя заема поста като експерт, който от дълги години се занимава с темата. Месец по-късно - през юни тази година, обаче тя поиска да бъде освободена.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    2 0
    21:25, 27 ное 2020
    Започна войната между ортаците Борисов и Пеевски.
  • 2
    От
    Отговор
    1 0
    21:55, 27 ное 2020
    Изроди !
  • 3
    Та
    Танцьора
    3 0
    08:25, 28 ное 2020
    Танцьора-министър изигра ролята си. Този набеден македонец овършя митниците, сега ще овършее и природата и водите ....... Много "специалист" бе този министър! Войната на лобитата започна, обаче интересното е, че са назначени 2 зам. министри, те и само те, ще пуснат водата.Само тъпанарщини в това управление, много ги траем...
Последни новини