Аварирали и катастрофирали тирове, снегопочистване затвори път в Северна България

Пътят Разград-Исперих се затваря за движение на камиони над 12 тона, за да бъде извършено снегопочистване, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Продължава да е затворен и пътят за Попово заради два ударили се ТИР-а. Няма данни за пострадали хора при инцидента. Обходният маршрут - през село Балкански, също е невъзможен за пътуване, тъй като румънски ТИР е аварирал на разклона към селото на влизане от Благоево.

За неопределено време е затворен за движение главният път от Велико Търново до Омуртаг. Причината е изтегляне на два аварирали тежкотоварни автомобила и почистване, съобщи за БТА дежурният в Областно пътно управление. Няма осигурен обходен маршрут. Настилките в областта са мокри, обработват се и се опесъчават. Товарните коли са аварирали в района на антоновското село Моравица. Над региона продължава да вали умерено силен сняг.

НИМХ обяви предупредителен жълт код за цялата страна заради съществената промяна на времето и сложната метеорологична обстановка. За района на София прогнозата предвижда снежната покривка да достигне до 10-12 сантиметра. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини