1 °C

Подари усмивка на дете за Коледа

В навечерието на най-светлия Християнски празник – Рождество Христово, за 14-та поредна година Фондация "Подари усмивка" започва кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение.

От началото на пандемията с COVID-19, м. март 2020г., фондацията е помогнала на повече от 300 семейства (съкратени от работа, в неплатен отпуск, с намалено работно време) с хранителни продукти, мобилни устройства (лаптопи и таблети) и интернет за децата, учещи от вкъщи. Подпомогнати бяха много семейства с деца с учебни помагала и пособия, учебници и раници.

От Фондацията отправят апел към хората със сърце да подготвят кутия с подарък или да купят нещо дребно, което да бъде опаковано с други подаръци и лакомства.

Доброволците на организацията ще раздават хранителните пакети и кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината.

За да се направи една подаръчна кутия, не е никак сложно. Изисква се единствено желание да зарадваш дете, чиито родители не могат да му осигурят подарък.

Подготвя се кутия от обувки, която да бъде опакована в подаръчна хартия. Избирате си за какъв пол и каква възраст искате да подготвите подаръка. В кутията слагате неща, подходящи за това дете.

Ето списък с примерни неща, които може да съдържа всяка една кутия, дори украса за настъпващите празници. Всичко това може да бъде придружено от лично текстово послание.

1. КУТИЯ ЗА ОБУВКИ
Вземете празна кутия за обувки, стандартен размер, и я опаковайте с хартия за подаръци. Моля, опаковайте капака отделно.

2. МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ?
Определете дали подаръкът ще бъде за момче или за момиче и възрастовата група:
2-4 години, 5-9 години или 10-14 години.
Отбележете възрастта и пола на детето, за което се подготвили кутия, преди да я предадете.

3. НАПЪЛНЕТЕ КУТИЯТА С ПОДАРЪЦИ
Напълнете кутията с разнообразни подаръци, които ще зарадват детето. ИЗПОЛЗВАЙТЕ списъка с идеи за подаръци.

Идеи за подаръци

1.Играчки
Малки колички, топки, кукли, плюшени играчки, хармоника, йо-йо, въже за скачане,книжки, играчки,които издават звуци или светят (добавете комплект допълнителни батерии) и др.

2.Училищни материали
Химикали, моливи и острилка, флумастери, пастели, блокче за рисуване, тетрадка, калкулатор, книжки за оцветяване, линия, триъгълник, детска ножичка и др.

3.Лична хигиена
Четка за зъби, паста за зъби, подходящ сапун, гребен, несесери,гъба за баня и др.

4.Други
Бонбони, близалки, дъвки, тениска, чорапи, шапка, шал, ръкавици, слънчеви очила,украса за празниците, ластици и
фиби, часовник, фенерче (с допълнителни батерии) и др.

5.Лично послание
В отделен плик можете да сложите лично послание до детето и снимка на вас или на вашето семейство.
(Ако напишете името и адреса си, детето може да ви пише.)

6. ПРЕДАЙТЕ ГОТОВИЯ ПОДАРЪК
Сложете ластик около готовия подарък и го предайте


МОЛЯ НЕ СЛАГАЙТЕ В КУТИИТЕ:

Употребявани или повредени вещи; играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници;
краткотрайни храни; течности и лосиони; лекарства и витамини; чупливи предмети; аерозолни кутии.
Пример за хранителни продукти:
Захар, брашно, олио, маргарин, масло, пакетирано сирене, кашкавал, дълготрайни колбаси, консерва, шоколад, курабии и др.
Хранителните продукти да бъдат в срок на годност поне 6 месеца преди изтичането и да не бъдат малотрайни.

Ако нямате възможност да подготвите цяла кутия, може да купите нещо дребно и така да станете част от сглобяването на един подарък. Тези от вас, които не могат да направят кутии, могат да се включат и с парични средства, а фондация "Подари усмивка" ще закупи необходимите неща.

Ето и банковата сметка на фондацията:
Фондация "Подари Усмивка"
Обединена Българска Банка – Димитровград
IBAN: BG40UBBS88881000916293

Кутиите и хранителните продукти ще се събират в офиса на Фондация "Подари усмивка" - гр. Димитровград, бул. "Г.С.Раковски" 16 /Бившият магазин Детмаг"/, ет.1 офис 3. от 2.12.2020г. до 15.12.2020г. от 10ч. до 13ч. и от 15ч. до 18ч.
Призоваваме всички стриктно да спазват необходимите мерки за предпазване от COVID-19. Доброволците на фондацията са обучени, оборудвани с предпазни облекла, маски, шлемове, ръкавици и вече имат 9 месечен опит!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини