Рисунка на 15-годишна художничка от Хасково стана емблема на конкурса „С очите си видях бедата“

    Рисунката на 15-годишната  Ивайла Владимирова от Хасково стана емблема на тазгодишния конкурс „С очите си видях бедата“.  Ивайла е възпитаничка на преподавателката Веселина Делчева в школата по изобразително и приложно изкуство „Колорит“ към читалище “Заря“.

    Резултатите от конкурса, който е организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата, бяха обявени днес-в  Международен ден на доброволеца. 

    Рисунките на още четирима художници от школа „Колорит“ са сред наградените 27 творби. Възпитаниците на Веселина Делчева не за първи път са призьори в този конкурс. През миналата година трима художници от школа бяха сред наградените.

    Тази година до финалния етап достигнаха близо 300 рисунки на деца от цялата страна, съобщават от МВР.

    И тази година оценяването на рисунките бе извършено в три категории, всяка от които в три възрастови групи.

    Призовете в 18-то издание на конкурса определи жури, съставено от представители на Националния дворец на децата, Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    Заради ограниченията покрай здравната криза, няма да има церемония по награждаването,  наградените участници ще получат призовете си по куриер, съобщават организаторите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини