6 °C

9 новозаразени с коронавирус и трима починали от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 72 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 8 починали и 111 излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 33; Димитровград – 9; Харманли – 3; Свиленград – 8; Тополовград – 3; Любимец – 6; Симеоновград – 3; Стамболово – 1; Ивайловград – 5; Маджарово – 1;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са лекар от МБАЛ-Хасково, лекар от доболничната помощ от община Хасково и шофьор от ЦСМП – филиал Тополовград.

Починали са: мъж на 80 години от община Хасково, диагностициран на 4 декември, с хронично неврологично заболяване; мъж на 67 години от община Хасково, диагностициран на 4 декември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 62 години от община Свиленград, диагностициран на 3 декември, със сърдечно заболяване; мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 2 декември, с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 86 години от община Димитровград, диагностициран на 5 декември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 84 години от община Димитровград, диагностицирана на 2 декември, със сърдечно заболяване; жена на 70 години от община Димитровград, диагностицирана на 27 октомври, със сърдечно заболяване; мъж на 89 години от община Симеоновград, диагностициран на 5 декември, със сърдечно заболяване.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2848. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 178. На домашно лечение са 1411 човека, починали са 153, напълно излекувани са 1106 човека, а под карантина - 888.

Един от установените случаи, съобщени през изминалите дни, е прехвърлен по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Бо
  Божидар
  0 0
  14:16, 8 дек 2020
  Какви са тези. Измислици покажете хората които са починали каква възраст са

Хороскоп за 26.01.2021

Последни новини