5 °C

Такситата от Димитровград се включиха в националния протест на превозвачите с шествие по улиците на града

Изображение 1 от 4

  Таксиметровите шофьори от Димитровград се включиха в националния протест на превозвачите, организиран днес. Десетки таксиметрови автомобили преминаха през централните улици на бригадирския град днес по обяд с надути клаксони, за да подкрепят колегите си от бранша в цялата страна.

  Едно от главните искания на димитровградските превозвачи е отпадане на патентния им данък за таксиметрови услуги за 2021 година. През месец октомври от министерството на транспорта заявиха, че държавата има готовност да плати част от алтернативния данък на таксиметровите водачи, който те дължат към общините за догодина, като покрие разликата от 300 лева до пълния размер на данъка, като неговата стойност в Димитровград от дълги години е 350 лв. за година. Първоначалното искане на таксиметровите шофьори е било този данък поне да бъде разсрочен на две равни вноски през годината, за което са пуснали и писмо да Общината в Димитровград, заяви управителя на една от таксиметровите фирми в града.

  Исканията на шофьорите са поради огромния отлив на клиенти покрай ковид-пандемията, "остана да возим само хората отиващи и връщащи се от работа, а и те са са все по-малко", коментира един от превозвачите. По думите на протестиращите, над 50% са намалели таксиметровите курсове в града, като част от колегите им са се отказали и колите им седят пред жилищата.

  Друг голям проблем на таксиметровите шофьори са нелегалните таксита, които не плащат нищо като данъци и такси и им подбиват цените, с което са си създали редовна клиентела основно към кв. Изток и селата, а дори правели и курсове до столицата и други градове в страната. Според тях една от основните седянки на нелегалните таксита е зад хотел Москва в центъра на града и този проблем продължава от години.

  Таксиметровите шофьори споделиха, че вземат всички възможни предпазни мерки и дезинфекцират автомобилите си след превоз на клиент, а една от фирмите за таксиметрови услуги в града е оборудвала и автомобилите си с предпазни прегради между предните и задните седалки в  превозните средства, за да се чувстват сигурни и те, и клиентите им.

  Вижте повече във видео материала към статията!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини