Един починал и 14 новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 112 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 4-ма починали и 77 излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 60; Димитровград – 14; Харманли – 6; Свиленград – 9; Тополовград – 12; Любимец – 4; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Ивайловград – 3; Стамболово – 1;  

От взетите 91 проби на потребители и персонал от Дома за стари хора "Кенана"- Хасково - 23 са отчели положителен резултат, а 68 - отрицателен. Положителни са 5 души от персонала и 18 потребители. В Дома е извършена крайна дезинфекция и е направено разпределение за отделяне на положителните потребители от отрицателните. 

Сред положителните лица, установени през последното денонощие, са 3-ма души потребители от Дома за възрастни хора с психически разстройства, село Радовец, община Тополовград. Положителните потребители са отделени и на дома е предписана крайна дезинфекция от лицензирана фирма.   

Сред положителните лица е и лекар от доболничната помощ от община Тополовград. 

Починали са: мъж на 88 години от община Хасково, диагностициран на 16 декември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 86 години от община Хасково, диагностицирана на 26 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 63 години от община Хасково, диагностицирана на 4 декември, с хронично белодробно заболяване;  жена на 76 години от община Димитровград, диагностицирана на 4 декември, с диабет и сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3446. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 189. На домашно лечение са 1539 човека, починали са 184 и напълно излекувани са 1534 човека.

Два от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини