3 °C

Масови проверки в търговските обекти и пазари започнаха в Димитровград - спазват ли се правилата?

  Започнаха масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти и пазари в община Димитровград. Това образува големи опашки пред големите търговски обекти, поради поетапното пускане на клиенти, за да може да се осигури дистанция между тях на територията на магазините.

  Глобата за неспазване на противоепидемичните мерки за клиенти на обектите е 300 лева. Проверките в общината продължават без да се конкретизира крайна дата и ще бъдат проверявани всякакви търговски обекти, както в града, така и в малките населени места на община Димитровград. Правителството се зарече тези дни, че няма да се правят компромиси и усилено ще се следи за спазването на марките, като освен глоби може да бъдат затваряни и търговски обекти, без значение дали са малки или големи.

  Екипи от служители на РЗИ, полиция, служители на противопожарна служба, Агенцията по храните и Комисията за защита на потребителите извършваха проверките по магазините за спазване на противоепидемичните мерки в Димитровград и общината. Проверките целят да се предотврати струпването на тълпи пред входовете на търговските обекти, както и вътре в магазините. Компетентните органи следят още на входа на магазина и вътре в него дали хората са поставили маски и правилно ли са поставени на лицата им, съблюдават и за дистанция между пазаруващите.

  Наша проверка паралелно с проверката службите установи, че в хипермаркетите по време на проверката, всички клиенти и служители носеха маски, малка част от клиентите не бяха поставили своите предпазни средства правилно, за което екипите на МВР им отправяха предупреждения. Видимо в магазините, за разлика от предходните дни и месеци, нямаше струпване хора, като се извършваше контрол на входа на обектите. Дали е имало санкционирани, очакваме информация от компетентните органи. 

  Проверки се извършваха и на пазарите в града, екипи обикаляха Неделен пазар, както и Зеленчуковия пазар в Димитровград. Нашата проверка на Зеленчуков пазар показа, че повечето от клиентите и продавачите спазваха мерките, но имаше и такива, които нарушаваха правилата. Макар и малко, част от клиентите и продавачите не спазваха указанията за ВХОД и ИЗХОД на пазара, като влизаха и излизаха от където им е удобно, с което се нарушаваше правилото за еднопосочно движение на тържището. Полицейски служите спряха и клиенти на тържището, които не бяха поставили маски на лицата си, за което предприеха съответните действия.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  19 яну 2021
  Последни новини