Ваксинираха първите медици в Димитровград

    На Йордановден бяха сложени първите ваксини на медици в димитровградската МБАЛ "Света Екатерина". Първият ваксиниран в Димитровград бе д-р Карагьозов, анестезиолог в общинската болница, които се грижи и за болни с усложнения от коронавирус.

    20 са дозите за ваксинация, пристигнали в бригадирския град, при 23 желаещи на първа линия медици, и двадесетте дози ще бъдат поставени днес, а пред манипулационната имаше опашка от чакащи медицински лица.  Тримата желаещи ваксина от списъка, направен от в димитровградската МБАЛ, които няма да бъдат ваксинирани днес, ще получат ваксина при следващата вълна за имунизации поради факта, че във всяка една ваксина има 5 дози и не е целесъобразно да се похабят 2 такива, докато не се появят още желаещи в града.

    Д-р Карагьозов и д-р Митрушев който също си постави ваксина, апелираха към гражданите и медиците да не се страхуват от ваксината, а да си я поставят когато имат възможност, зашото усложненията от инфекцията могат да бъдат много по сериозни от евентуалните странични ефекти на ваксината. Д-р карагьозов призова обществото да не се информира от фейсбук, а да обърне внимание на медицинските лица, които дават достоверна информация на база познания и опит.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Що
      Щом
      2 -4
      09:14, 7 яну 2021
      Щом като и митрушев е налице, всичко е политическа игра. И само 2 доктори ли се вакцинираха. Къде е синчето му или синекурната работа не му позволява.
    • 2
      Вс
      Всеки
      3 -1
      10:48, 8 яну 2021
      Всеки има право да направи избор. Свободно, а не да се бие тъпана и да се натрапва. Мутрушевци!
    Последни новини