Нова година, нови сериали по HBO

    Аз, вещицата ІІ (A Discovery of Witches)

    В началото на втори сезон откриваме Матю (Матю Гуд) и Даяна (Тереза Палмър) из улиците на елизабетски Лондон, където се крият от Паството трябва да открият могъщ учител, който да помогне на Даяна да разбере силите си, и да намерят загадъчната „Книга на живота“. Междувременно Сара и Ем, любимите лели на Даяна, се укриват в дома на ловеца на вещици Изабо дьо Клермон. В Оксфорд Маркъс и Мириам поемат отговорността на Матю да защитават демоните Натаниел и Софи, която е в напреднала бременност. Жербер, Нокс, Сату и Доменико са решени да разберат всичко за изчезването на Даяна и Матю и да разкрият тайните, които съюзниците им крият.

    Магьосниците V (The Magicians V)

    „Магьосниците“, по хитовата поредица на Лев Гросман, разказва за университета „Брейкбилс“ – тайна институция, специализирана в преподаването на магия. Там група двайсетгодишни приятели получават необикновеното си образование и скоро откриват, че фантастичният свят от детските книжки е не само реален, но и смъртоносно опасен за човечеството. В началото на пети сезон Джулия, Алис, Елиът, Марго, Пени и останалите от тайфата скърбят за трагичната загуба на Куентин и се опитват да свикнат със завръщането на магията. Но магията не просто се е завърнала тя е в излишък и магьосниците трябва да се справят с последиците и да осуетят края на света.

    Батуоман ІІ (Batwoman II)

    Тригодини след като Батман изчезва мистериозно, Готъм тъне в отчаяние. Без супергероя властите са под контрола на престъпни групировки. Така се появяват Джейкъб Кейн и паравоенната му охранителна организация, чиято полиция е навсякъде из града Години по-рано първата съпруга и дъщерята на Джейкъб са убити при престрелка в Готъм и той изпраща другата си дъщеря Кейт далеч, за да я предпази Кейт е отстранена позорно от военно училище и прекарва години в тежки тренировки по оцеляване. Сега обаче се завръща у дома точно в момента, когато престъпна групировката е взела баща ѝ и неговата организация на мушка. За да помогне на семейството и града си, Кейт продължава мисията на изчезналия си братовчед Брус Уейн превръща се в Батуоман.

    По американски ІІІ (All American III)

    Спенсър Джеймс е изгряваща футболна звезда и отличник на гимназията в родния Комптън. Когато треньорът на гимназия „Бевърли Хилс“ Били Бейкър предлага на Спенсър място в отбора си, майката и най добрият приятел на Спенсър го убеждават да се възползва от тази възможност. Момчето е принудено да се премести при Били и семейството му, за да задържи разрешителното си за трансфер, и трябва да се научи да живее в два свята бедния квартал, който познава, и богаташкия Бевърли Хилс, който му предлага уникална възможност. Сериалът е вдъхновен от живота на НФЛ звездата Спенсър Пейсингър.

    Случаите на Корморан Страйк: Смъртоносно бяло (C.B. Strike: Lethal White)

    Млад мъж на име Били пристига в офиса на частен детектив Корморан Страйк и разказва как преди години е станал свидетел на удушаването на дете. Страйк обаче в момента работи за министър Джоузеф Чизуел и е нает, за да разследва брата на Били Джими, който изнудва министъра Страйк и партньорката му в разследванията. Робин се опитват да разберат каква може да е връзката между двата случая и се налага Робин да отиде в Камарата на общините под прикритие. Междувременно личният живот на Робин е в криза, защото пълната ѝ отдаденост на работата със Страйк се отразява много зле на връзката ѝ с Матю. Страйк също има своите проблеми приятелката му признава, че го обича, а бившата му Шарлот отново се появява на хоризонта и е бременна.

    Вампири: Наследство ІІІ (Legacies III)

    През последното десетилетие култовите герои и злодеи от „Дневниците на вампира“ и „Древните“ плениха интереса на зрителите по целия свят. Сега сагата продължава със следващото поколение свръхестествени същества, които учат в училището за млади и надарени „Салваторе“. Предстои ви да се срещнете с дъщерята на Клаус Микелсон 17-годишната Хоуп, близначките на Аларик Солцман Лизи и Джоузи и с други млади хора, които порастват в необикновена среда, поощрявани да дават най-доброто от себе си, въпреки изначално лошата си природа. Ще успеят ли тези млади вещици, вампири и върколаци да се превърнат в героите, които си мечтаят да бъдат, или ще станат злодеите, които са родени да бъдат?

    Греховно (It’s a sin)

    „Греховно“, от отличения с множество награди сценарист Ръсел Т. Дейвис, разказва една история за любов, приятелство и загуба. Годината е 1981, началото на едно ново десетилетие. Ричи (Оли Алекзандър), Роско (Омари Дъглас) и Колин (Калъм Скот Хауълс) започват нов живот в Лондон. Отначало тези млади хомосексуални мъже не се познават, но скоро се оказват въвлечени в много приключения заедно с най-добрата си приятелка Джил (Лидия Уест). Нов вирус обаче ще постави на пътя им изпитания, които никога не са си представяли. Годините минават, а те израстват в надвисналата сянка на коварната болест, решени да живеят и обичат по-пламенно от всякога.

    Еуфория: Специално II: Джулс (Euphoria Special: Part II)

    Драмата на НВО „Еуфория“ се завръща с два специални епизода. След като видяхме Ру и Али да разговаря за живота, наркотиците и смъртта, вторият специален епизод на „Еуфория“ ще се фокусира върху Джулс (Хънтър Шафър) по време на Коледните празници да размишлява за случилото се през изминалата година Сам Левинсън е автор на сценария и режисьор на сериите, а самата Шафър дебютира като косценарист и копродуцент на епизода. „Еуфория“ получи три награди ЕМИ включително за най-добра актриса в драматичен сериал за Зендая.

    Източник: cineboom

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини