13 °C

Какво се случва с ремонтите в Димитровград, подготвя се амбициозна капиталова програма за 2021г.

  Към момента се изпълняват 3 големи инфраструктурни проекта се в община Димитровград - основната реконструкция на моста над река Марица, ремонтът на републиканския път Димитровград - Стара Загора и цялостния ремонт на ул. Захари Зограф в центъра на града.

  Паралелно с тези дейности се извърши закърпване на дупки по пътя между Димитровград и с. Черногорово и е започнала подготовката за  закърпването на трасето между с. Горски Извор - и с. Ябълково, коментира пред Dimitrovgrad.BGVesti.Net кметът на общината, Иво Димов.

  По план трасето за Стара Загора вече трябваше да е пуснато за движение, но в процеса на работа са се установили непредвидени проблеми по ремонтиращия се надлез и конструкторите са дали ново задание на изпълнителите за укрепване на съоръжението. По по-голяма част от трасето е поставен биндер /основния пласт от асфалт на пътя/ и намеренията са били да се пусне за движение след поставяне на временна маркировка за зимния сезон, а като се стопли времето да се нанесат последните 2 пласта покрития на пътя.

  Един от новите проекти, които общината иска да осъществи е подмяна на канализацията в село Радиево, поради пропадания в самото село, а това трябва да се случи преди да бъде асфалтиран участъка, за което в началото на тази седмица кметът Иво Димов е водил разговори в АПИ. За ремонта най-вероятно ще се постигне споразумение между ВиК, Общината и фирмата изпълнител да се подмени цялата канализация по трасето, коментира градоначалника.

  Тече ремонтът и на моста над река Марица - към момента се укрепва конструкцията, като голяма част от разрушителните дейности са приключили, вече липсват цели участъци от съоръжението. Първо трябва да се укрепят колоните, да се излее бетон, да се анкерира и след това се поставят гредите, да се отлее плоча и тогава се полага асфалт, тротоари и др., коментира още Димов. Към този момент дейностите вървят по-бавно, поради повишаването на нивото на реката и трудностите по работата в основата на съоръжението.

  Ремонтът на ул. Захари Зограф продължава, вече е подменен изцяло главния водопровод, по по-голямата част от улицата е положен основния слой асфалт и може да се преминава нормално, в момента се работи по паркинги и тротоари, докато времето позволи да се положи останалата част от пътната настилка, като това вероятно ще се случи в началото на пролетта при подходящи метеорологични условия.

  Част от капиталовата програма за 2020 година не можа да се изпълни поради пандемията, като това ще се случи тази година, коментира кметът на Общината. След приключване на ремонтните дейности по моста над река Марица, Общината ще преасфалтира отсечката от Захари Зограф до самото мостово съоръжение, като се предвижда и отделяне на средства, за да бъде асфалтиран участъка до кв. Марийно, където да се свърже с новоремонтираното трасе Симеоновград - Димитровград - Чирпан, в посока магистрала Тракия. Още улици ще бъдат ремонтирани в кв. Славянски, които бяха предвидени за изминалата година.

  Подготвяме бюджета за 2021 година, почти е готова капиталовата програма, като мога да кажа че тя е амбициозна. Работим активно и по другите проекти, като ОДТ "Апостол Карамитев" и Културен дом "Химик" , като там се очаква в началото на март месец да започнат дейностите, работи се и по стартирането на мащабния ремонт на парк Марица, коментира кмета на Общината.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ши
   Широ
   15 -2
   20:16, 14 яну 2021
   Значи Захари Зограф го започнаха в ранна есен, ще го завършат "уж" в ранна пролет. 2 км улица 6 месеца ремонт, майстори са. Дано после да изкара 6 месеца преди да се нагъне или напука асфалта.
  • 2
   Ин
   Интересно
   6 -2
   22:51, 14 яну 2021
   Интересно, че с. Радиево има канализация и къде се зауства? Има ли пречиствателна станция или се излива в някакво дере ?
  • 3
   Си
   Сигурно
   11 -2
   22:57, 14 яну 2021
   Сигурно и ремонта на моста се извършва при ниски води при паднал дъжд от 27 л. на кв. метър който удави половин България. Вие сте факири. Дипломи , дипломи купени и продадени.
  • 4
   Jo
   jokin
   2 -1
   14:27, 15 яну 2021
   Казано е-бързата работа,срам,за майстора.
   • Мм
    ММ
    1 -1
    16:33, 17 яну 2021
    В бг всички ремонти са срамотии
  • 5
   ВИ
   В и К
   5 -1
   15:34, 15 яну 2021
   В и К не поддържа канализационна мрежа в с. Радиево. Може би кмета бърка канализацията с водопровода. Толкова години не разбра какво е канализация и какво водопровод. Ако има канализационна мрежа то тя е за отвеждане на повърхностни води. Тя не е битова.
  • 6
   Бр
   Брод
   1 0
   11:11, 16 яну 2021
   А какво се случва с ул Вела Пеева в Брод използвана за обходен маршрут след ремонта на главния път и оставена с изпочупени шахти и... Нали и тя беше планирана за 2020 г до следващите избори

  Хороскоп за 21.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
  21 яну 2021
  Последни новини