10 °C

Какво се случва с ремонтите в Димитровград, подготвя се амбициозна капиталова програма за 2021г.

  Към момента се изпълняват 3 големи инфраструктурни проекта се в община Димитровград - основната реконструкция на моста над река Марица, ремонтът на републиканския път Димитровград - Стара Загора и цялостния ремонт на ул. Захари Зограф в центъра на града.

  Паралелно с тези дейности се извърши закърпване на дупки по пътя между Димитровград и с. Черногорово и е започнала подготовката за  закърпването на трасето между с. Горски Извор - и с. Ябълково, коментира пред Dimitrovgrad.BGVesti.Net кметът на общината, Иво Димов.

  По план трасето за Стара Загора вече трябваше да е пуснато за движение, но в процеса на работа са се установили непредвидени проблеми по ремонтиращия се надлез и конструкторите са дали ново задание на изпълнителите за укрепване на съоръжението. По по-голяма част от трасето е поставен биндер /основния пласт от асфалт на пътя/ и намеренията са били да се пусне за движение след поставяне на временна маркировка за зимния сезон, а като се стопли времето да се нанесат последните 2 пласта покрития на пътя.

  Един от новите проекти, които общината иска да осъществи е подмяна на канализацията в село Радиево, поради пропадания в самото село, а това трябва да се случи преди да бъде асфалтиран участъка, за което в началото на тази седмица кметът Иво Димов е водил разговори в АПИ. За ремонта най-вероятно ще се постигне споразумение между ВиК, Общината и фирмата изпълнител да се подмени цялата канализация по трасето, коментира градоначалника.

  Тече ремонтът и на моста над река Марица - към момента се укрепва конструкцията, като голяма част от разрушителните дейности са приключили, вече липсват цели участъци от съоръжението. Първо трябва да се укрепят колоните, да се излее бетон, да се анкерира и след това се поставят гредите, да се отлее плоча и тогава се полага асфалт, тротоари и др., коментира още Димов. Към този момент дейностите вървят по-бавно, поради повишаването на нивото на реката и трудностите по работата в основата на съоръжението.

  Ремонтът на ул. Захари Зограф продължава, вече е подменен изцяло главния водопровод, по по-голямата част от улицата е положен основния слой асфалт и може да се преминава нормално, в момента се работи по паркинги и тротоари, докато времето позволи да се положи останалата част от пътната настилка, като това вероятно ще се случи в началото на пролетта при подходящи метеорологични условия.

  Част от капиталовата програма за 2020 година не можа да се изпълни поради пандемията, като това ще се случи тази година, коментира кметът на Общината. След приключване на ремонтните дейности по моста над река Марица, Общината ще преасфалтира отсечката от Захари Зограф до самото мостово съоръжение, като се предвижда и отделяне на средства, за да бъде асфалтиран участъка до кв. Марийно, където да се свърже с новоремонтираното трасе Симеоновград - Димитровград - Чирпан, в посока магистрала Тракия. Още улици ще бъдат ремонтирани в кв. Славянски, които бяха предвидени за изминалата година.

  Подготвяме бюджета за 2021 година, почти е готова капиталовата програма, като мога да кажа че тя е амбициозна. Работим активно и по другите проекти, като ОДТ "Апостол Карамитев" и Културен дом "Химик" , като там се очаква в началото на март месец да започнат дейностите, работи се и по стартирането на мащабния ремонт на парк Марица, коментира кмета на Общината.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ши
   Широ
   15 -2
   20:16, 14 яну 2021
   Значи Захари Зограф го започнаха в ранна есен, ще го завършат "уж" в ранна пролет. 2 км улица 6 месеца ремонт, майстори са. Дано после да изкара 6 месеца преди да се нагъне или напука асфалта.
  • 2
   Ин
   Интересно
   6 -2
   22:51, 14 яну 2021
   Интересно, че с. Радиево има канализация и къде се зауства? Има ли пречиствателна станция или се излива в някакво дере ?
  • 3
   Си
   Сигурно
   11 -2
   22:57, 14 яну 2021
   Сигурно и ремонта на моста се извършва при ниски води при паднал дъжд от 27 л. на кв. метър който удави половин България. Вие сте факири. Дипломи , дипломи купени и продадени.
  • 4
   Jo
   jokin
   2 -1
   14:27, 15 яну 2021
   Казано е-бързата работа,срам,за майстора.
   • Мм
    ММ
    1 -1
    16:33, 17 яну 2021
    В бг всички ремонти са срамотии
  • 5
   ВИ
   В и К
   5 -1
   15:34, 15 яну 2021
   В и К не поддържа канализационна мрежа в с. Радиево. Може би кмета бърка канализацията с водопровода. Толкова години не разбра какво е канализация и какво водопровод. Ако има канализационна мрежа то тя е за отвеждане на повърхностни води. Тя не е битова.
  • 6
   Бр
   Брод
   1 0
   11:11, 16 яну 2021
   А какво се случва с ул Вела Пеева в Брод използвана за обходен маршрут след ремонта на главния път и оставена с изпочупени шахти и... Нали и тя беше планирана за 2020 г до следващите избори

  Хороскоп за 16.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  16 апр 2021
  Последни новини