Един починал и един новозаразен с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 24 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, трима починали и 71 излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

 Хасково – 16; Димитровград – 1; Свиленград – 4; Симеоновград – 1; Тополовград – 1; Маджарово – 1;

Починали са: мъж на 64 години от община Любимец, диагностициран на 15 декември; мъж на 68 години от община Димитровград, диагностициран на 11 януари; жена на 45 години от община Симеоновград, диагностицирана на 7 януари.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4250. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 118. В МБАЛ-Хасково са настанени - 35. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 7. В МБАЛ-Харманли са настанени - 15. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 15. В МБАЛ-Хигия са настанени - 2 В лечебни заведения извън областта се лекуват - 16. На домашно лечение са 888 души, починали са 268 и напълно излекувани - 2976 души.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини