Седем медицински сестри в Германия са уволнени заради отказ от ваксинация

Седем медицински сестри от център за грижи в германския град Десау-Рослау са принудени да напуснат, защото не искат да се ваксинират срещу коронавируса, предаде вестник "Билд". 

Началникът на центъра Рене Вилмер и съпругата му Кони са си сложили ваксини, след което са призовали и служителите да последват техния пример. Три медицински сестри са отказали веднага, а други четири не са били сигурни, че искат да се ваксинират.

Вилмер е разговарял с тях и им дал материали за ваксинирането. Накрая поставил срок от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение дали ще се ваксинират. След като този срок изтекъл, служителите не дали положителен отговор и били уволнени.

Служителка от уволнените разказа, че Вилмер е заплашил персонала си, че ако не се ваксинира, ще бъде уволнен. 

"Не съм против ваксинирането. Просто исках да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми поставя срокове по такъв личен въпрос", смята уволнената медицинска сестра.

Според изданието жената смята да се обърне към съда и да подаде жалба срещу бившия си началник.

Уволнените вече са си намерили нова работа. 

Вилмер в момента търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу COVID-19. Обяснението за това изискване е, че се грижи за сигурността на пациентите. Началникът на центъра твърди, че е получил множество заплахи от противници на ваксинирането за съд, включително и за убийство. 

Ваксинирането в Германия започна на 27 декември, като до момента е поставена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 вече са получили втора доза.

С приоритет са хората над 80-годишна възраст, обитателите и служителите на домове за възрастни, както и медицинските работници.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Въ
    Възмутена
    3 -1
    10:21, 25 яну 2021
    Най-голямата кирия на здравните власти барабар с фармацевтичните компании е обикновените хора да боледуват дълго време, те все пак ще починат в един момент – даже без лекарска помощ.
    Много отдавна се знае, но малко се говори, че фармацевтичните корпорации имат огромен интерес хората постоянно да боледуват, а животът им да бъде поддържан с различни медикаменти, обновявани и произвеждани на каскадния принцип.
    След първия щам на сегашния коронавирус, преди няколко месеца се появи и нов; по-късно ще вероятно ще има други щамове – и така до незнам кога си.
    Заради тях постоянно ще се произвеждат нови и нови „усъвършенствани“ ваксини – които може би ще ни ги поставят по вече оформящия се традиционен начин: „доброволно“, „с информирано съгласие“ и „безплатно“.
  • 2
    Аз
    Аз не разбрах
    4 -1
    10:56, 25 яну 2021
    Какъв му е проблема на ваксинирания презерватив. Нали вече е " сигурно " ,че ще е здрав. Защо налага мнението си да ваксинира и други принудително. Тази западна " демокрация " е пълен кенеф. Мирише на лошо.
    • Ра
      Работодател
      1 -1
      15:14, 25 яну 2021
      Устата ти мирише на лошо.
      Проблема му е че има мозьк и носи отговорност за множество други хора, които са пациенти там.
  • 3
    Ку
    Курти от кУрнаре
    1 -1
    13:08, 25 яну 2021
    очаквайте съвсем скоро хората с нормални сексуални навици в европа да бъдат сочени и дискриминирани. все пак на запад отдавна управлението е в ръцете на обратните. тежко и горко на нормалните
  • 4
    Ра
    Работодател
    1 -2
    15:11, 25 яну 2021
    Надявам се скоро да започнат масово уволнения на противниците на ваксинации. Що за малоумен индивид трябва да си, че да откажеш ваксинация за такава сериозна болест при условие, че си пълен с множество ваксини от ранна детска вьзраст за които никой не те е питал и благодарение на тях още си жив. Еми естествено, че трябва да е принудително, иначе червея има ли мозьк да разбере проблема ако му оставят той да решава?? И после умират други заранди него.
    Надявам се всички противници на ваксинирането да загубят член на семейството от корона.
    • Ме
      Мед. сестра
      0 0
      20:16, 25 яну 2021
      Човече, съветвам те да си потърсиш добър психиатър.
Последни новини