Първият сняг събори дървета, уличен стълб и прекъсна тока в част от Димитровград и общината

    Мокрият сняг, който е първи за тази година, повали дървета, счупи клони и събори уличен стълб в Димитровград. До момента има сигнал за липсващо електрозахранване в село Воден и Черногорово, като след получаването на сигнала от електроразпределителното дружество са заявили, че не могат да кажат след колко дни ще могат да отстранят аварията. От дежурната телефонна линия на  ЕР Юг уведомяват за липса на електрозахранване в част от град Димитровград. По наша информация засегнат е район около улица Патриарх Евтимий, ул. Софроний Врачански и ул. Емилиян Станев, няма ток и в складовата зона на бул. Г. С. Раковски по пътя за Неохим.

    Вечерта на 26 заваля обилен сняг в Димитровград, който поради не достатъчно ниските температури бе мокър и тежък, което причини и чупенето на клони и дървета, както и прекъсването на кабели за високо напрежение.

    От областна управа уведомяват за актуалната обстановка в областта, че поради обилните снеговалежи през изминалата нощ в област Хасково без ток са 25 села. Няма затворени пътища.

    По данни на оперативните дежурни проблеми с електрозахранването има в няколко общини. В община Симеоновград без ток са 7 села: Тенево, Дряново, Дрян, Пясъчево, Навъсен, Свищов и Калугерово. В община Хасково проблем с електрозахранването има в 7 села: Войводово, Тракиец, Елена, Стойково, Подкрепа, Динево, Любеново. В община Любимец без ток са 4 села: Вълче поле, Малко градище, Лозен и Белица. В община Ивайловград токът е прекъснал в 2 села: Бориславци и Плевун. В община Харманли 3 села: Шишманово, Черепово и Изворово и Община Маджарово 2 села: Долни Главанак и Златоустово. Работи се на място за отстраняване на авариите по мрежата.

    От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Хасково съобщават, че за изминалата нощ са се отзовали на 20 сигнала за скъсани жици и паднали дървета.

    От Областно пътно управление – Хасково съобщиха, че на терен има 78 машини, които работят. Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия и няма въведени ограничения.

    Призоваваме всички граждани, които нямат неотложни пътувания, да не излизат с автомобилите си.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Се
      Сенко
      3 -1
      15:15, 27 яну 2021
      ,,Аварията ще бъде отстранена за няколко дни,,. Алоо 2021ва година сме вече.
    Последни новини