11 °C

Депутатът от Димитровград отчете своята дейност като народен предствител

Изображение 1 от 3

  Депутатът-социалист от Димитровград в 42-рото народно събрание Виолета Желева, даде своят отчет за дейността си през изминалите 4 години на свикана пресконференция днес в Димитровград.

  Депутатът от БСП участва в Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Приоритетите на Желева, за които е работила са:

  Защита на насърчаване на правата на хората с увреждания и намаляване на неравенствата  в обществото

  Справедливо и достойно заплащане

  Въвеждане на политики в подкрепа на децата и родителите

  Адекватни доходи и жизнен стандарт за възрастните хора

  Правото ни на чиста околна среда и здраве

  Желева е била вносител и участник в изработването на 19 законопроекта, 42 са били предложенията, които е вснесла по законопроекти между 1-ви и 2 -ро четене, дала е 44 предложения за проекти на решения, задала е 103 въпроса към управляващите по време на парламентарен контрол и е направила 109 изказвания, позиции и реакции по ключови теми от политическия дневен ред.

  За дейността си като народен представител, Виолета Желева получи висока оценка от структурата на БСП в града. Нейните съпартиици - лидерът на градската структура Пламен Панев, общинският съветник Тодор Тодоров и председателят на сесийната група на социалистите Сашо Спасов отправиха една единствена забележка към народният представител, че през изтичащия мандат е била в редиците на опозицията, а не на управляващите, което би й дало възможност за в пъти по-добри резултати в законодателната власт.

  Желева представи своята дейност, като заяви, че на всички организирани от нея 42 приемни в Димитровград и 21 в хасковска област, тя е изслушала всички граждани, които са потърсили нейното съдействие и в последствие е предприела действия за разрешаването на проблемите им пред компетентните министерства и институции, както е помагала и със съвети и персонална помощ. Всички зададени въпроси към социалистката, касаещи ресорни министри, са им зададени, заяви Желева.

  Желева заяви още, че по време на парламентарния контрол в НС, голяма част от въпросите, които е задавала, са били свързани съа защитата на интересите на жителите на хасковска област, някои от ключовите теми, оказващи реално въздействие върху жителите на Димитровград и областта, са за качеството на водата в хасковска област и наличието на уран и манган в питейната вода за населението. По въпроса с качеството на водата, Желева е потърсила възможност за създаване на автоматични мониторонгови станции за изследване на качеството на водата за населените места по поречието на река Марица. Социалистката на трибуната на народното събрание е поставила на дневен ред проблема със струпаните отпадъци на площадката на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград, за който случай се задействаха всички институции и отпадъците бяха отстранени. По случая с отпадъците е започнало разследване, което е голям успех, заяви Желева, както и че след разгласяването на проблема, еко-министърът Нено Димов е освободил своя пост, както и директорът на местната екоинспекция.

  Постижението, което смята за голям личен успех в законодателната власт, е предложението което е направила и за което се е борила почти 1 година - за коефициента на редукция (намаление на пенсията от НОИ, която се прилага заради втората пенсия от частните пенсионни фондове) да бъде намален от 20% на 10%, с което пенсията от НОИ ще бъде намалена с около 2 пъти по-ниска стойност за пенсиониращите се от началото на тази година, като само за 2021г. това ще касае 17 000 жени, които ще се пенсионират по новите правила.

  Желева сподели успехи в осигуряването на допълнителни щатни бройки за полицейски служители в Димитровград, поради проблемите с битовата престъпност в малките населени места в общината, осигуряването на средства от държавата за медицинските специалисти, след като е бил повдигнат въпроса, че не се спазва колективният трудов договор на медицинските специалисти от Димитровград и Хасково за получаване на минимална заплата от 900 лева.

  Виолета Желева заяви, че активо е участвала в редица блготворителни инциативи, не е отказвала покани за празници, за да усеща вълнението и тревогите на жителите на общината, организирала е младежи от Димитровград да посетят европарламента, както и е вземала множество медиини участия.

  Пресконференцията на депутатът на БСП от 29-и Хасковски многомандатен избирателен район пруключи с думите на Желева: “Това е краткият обзор на дейноста ми като народен представител за изминалите 4 години, оценката ще я дадат гражданите. Знам, че има още много неща, които могат да се свършат, но продължаваме заедно с всички, които са ме подкрепяли до сега, като им благодаря за подкрепата и доверието до момента”.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
  19 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
  19 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
  19 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
  19 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
  19 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
  19 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
  19 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
  19 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
  19 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
  19 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  19 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
  19 май 2021
  Последни новини