Инициативи по повод Седмицата на брака от 7 до 14 февруари в Димитровград

Празникът на любовта – 14 февруари, ще бъде отбелязан със съвместен авторски проект на двама от най-талантливите фотографи и видеографи Иван Златев и Евгени Панев, съобщават от Община Димитровград.

През обектива двамата професионалисти от години запечатват щастливите моменти на много двойки. Уловените мигове в един от най-вълнуващите дни в живота на младоженците, те ще покажат в открита фото и видео изложба.

В  емоцията през 12 кадъра ще бъде разказан цял един сватбен ден. Разказът на изложбата „Истории за любов в кадри” може да се види на 14 февруари на площад България, под домакинството на община Димитровград.

За своя дебют фотографите избират именно празника на Любовта.

„Ще запечатаме този празник в кадри, изпълнени с любов! Искаме да покажем повече от тази магична любов и усмивки, които дълго време са скрити зад маските ни. Няма ограничения! Всеки ще може да получи личен кадър със своя любим човек!”, правят своята позитивна заявка авторите.

За целта, на открито пред сградата на общината ще бъде разположено специално създадено професионално фото студио, в което всяка една влюбена двойка ще има възможност да получи свой собствен и уникален кадър като подарък, направен на момента.

Двойките ще могат да участват и в разиграване на томбола, голямата награда от която е специална Фото и Видео сесия, подарък от авторите. Допълнителни награди очаква тези, които планират да кажат своето заветно „ДА” и вярват в институцията на брака.

Изложбата „Истории за любов в кадри” е фокусирана върху желанието да бъдат съхранени ценностите на брачния съюз и да се подчертае неговата социална стойност за обществото.

Това е първа самостоятелна изложба за Иван Златев, който има зад гърба си няколко успешни курса като лектор и споделените изложби на своите курсисти от photoschool.bg. От 2017г. той преподава на начинаещи фотографи, но за първи път ще представи своя подход и вдъхновение, като разкрие творческия си потенциал в своя изцяло самостоятелна изложба.

Евгени Панев пленява с умението да е там, където емоцията бушува в пълна сила и създава своя собствен свят. Видеографът открива себе си в авторските акценти, които одухотворяват визуализацията и я превръща в изкуство. Видео-изложбата провокира сетивата и допълва симбиозата в авторския проект.

От 7 до 14 февруари за десета поредна година в България ще се проведе Седмицата на брака. Тя има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Седмицата на брака се провежда ежегодно в над 23 страни по света.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини