23 °C

Един починал и четирима новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 37 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, двама починали и 4 излекувани.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 24; Димитровград – 4; Харманли – 5; Свиленград – 1; Стамболово – 1; Любимец - 1; Ивайловград – 1; 

Починали са: мъж на 71 години от община Хасково, диагностициран на 26 януари;         мъж на 68 години от община Димитровград, диагностициран на 28 януари.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4718. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 111.  В МБАЛ-Хасково са настанени - 52. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 4. В МБАЛ-Харманли са настанени - 3. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 24. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 14. В МБАЛ-Хигия са настанени – 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 10.  На домашно лечение са 796 души, починали са 299 и напълно излекувани - 3512 души.

Сред положителните лица е учителка от ДГ „Зорница“ - Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 11 деца и помощен персонал.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини