Четирима новозаразени с коронавирус от димитровградско, 14 са в болница

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 33 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, двама починали и 33 излекувани.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 23; Димитровград – 4; Харманли – 3; Свиленград – 1; Тополовград – 1; Минерални бани - 1;

Починали са: мъж на 89 години от община Хасково, диагностициран на 30 януари; жена на 47 години от община Хасково, диагностицирана на 1 февруари.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4886. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. В МБАЛ-Хасково са настанени - 56. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 14. В МБАЛ-Харманли са настанени - 9. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 5. В МБАЛ-Хигия са настанени – 2. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 10.  На домашно лечение са 826 души, починали са 308 и напълно излекувани - 3630 души.

Сред положителните лица са трима учители от ОУ „Иван Рилски“ – град Хасково, поради което под карантина са поставени учениците от 2 Б,В,Г,Д и Е клас.

Положителна е и учителка от ДГ „Славейче“, поради което под карантина са поставени една група деца, учител и помощник възпитател.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини