Подкрепа, Узунджово и част от Ябълково са без ток, десетки сигнали за паднали дървета

20 сигнала са постъпили към „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Хасково заради силния вятър, съобщиха от Областна администрация. Сигналите са предимно за паднали дървета, клони, стълбове, табели и скъсани кабели.

От община Хасково информираха, че само за час и половина над 15 сигнала са постъпили при дежурния в местната администрация за инциденти, причинени от силния вятър. Няма пострадали хора, има нанесени само материални щети.

Огромният транспарант на бул. „Раковски“ 35 е компрометиран. По-късно ще бъде демонтиран от алпинисти. Сигналът за него е постъпил в 7:00 часа. Още няколко сигнала за скъсани винили от рекламни съоръжения са постъпили при дежурния от община Хасково. Те се намират на различни места в града, както и по главния път за Пловдив в района на ханче „Клокотница“. Уведомени са собствениците на съоръженията, за да отстранят опасните елементи.

„Тролейбусен транспорт“ работи нормално. По мрежата на тролеите няма нанесени щети от паднали клони или дървета. Вятърът в Хасково на моменти е ураганен, поривите му надвишават 100 км в час.

Заради повреда в електропреносната мрежа, селата Подкрепа и Узунджово са без ток, захранване няма и в част от димитровградското село Ябълково. Електроразпределителното дружество е уведомено.

От областното пътно управление съобщиха, че няма затворени пътища. Заради студеното време по високите места в община Ивайловград има заледявания, които са обработени. За днес в Хасковска област е обявен жълт код за силен север-северозападен вятър.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини