23 °C

Димитровград почете Апостола на свободата

  Кметът на Община Димитровград Иво Димов, председателят на Общински съвет Гергана Кръстева, общински съветници, представители на политически партии и граждани  поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски днес по повод 148 години от гибелта на Апостола. Годишнината от смъртта на Апостола в Димитровград бе отбелязана с признателност пред подвига и делото на Левски и с почетен детски караул на деца от ОЦТИ „Галаксико”.

  „Днес прекланяме глава пред живота и делото на един от най-великите синове на България- Апостола на свободата Васил Левски. Отново си пропомняме заветите и посланията, които  той ни остави. 148 години след смъртта му, думите му звучат все така актуално, провокират ни и ни карат да се замислим достойни ли сме за тях. Във време, когато сме свидетели на рушене на ценности и идеали, все по-важно е да се обръщаме назад към идеите, които Левски ни завеща. Може би те са разковничето за единението на българската нация, на българския народ и неговия бъдещ просперитет. Ние сме тези, които със собствените си дела трябва да ги възпитаваме и в децата - за бъдещето на България. Защото днес отговорността за "чиста и свята Република" е наша. Дълбок поклон, Апостоле!”, се казва в обръщение на кмета на община Димитровград Иво Димов.

  Макар и без официална церемония заради противоепидемичните мерки, десетки сведоха глава пред подвига на националния герой  и от сутринта паметникът на Левски беше обсипан с цветя от жители на Димитровград.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Вс
   Всичко
   6 -1
   13:49, 19 фев 2021
   Всичко е много опошлено, че не вярваш на очите си. Простаци, просто не се мяркайте пред паметта на великия българин. защото не може крадеца и лъжеца да застанат дори пред паметта му.
  • 2
   Ме
   Метъла
   3 0
   15:41, 19 фев 2021
   Боклуци,не ви е мястото там.
  • 3
   Та
   Таня Радева
   2 0
   16:34, 19 фев 2021
   Почитта на паметта на Апостола от 99% от политицитее осквернява паметта му.
  • 4
   Ба
   Бай Хой(Кой)
   1 0
   22:52, 19 фев 2021
   Пошло,гробарско лицемерие...тия трябва да се радват,че Левски го няма,щото ако иначе тях щеше да ги няма.
  • 5
   Ба
   Бай Хой(Кой)
   1 0
   22:58, 19 фев 2021
   Аве,клоуни(в това число и оня палячо снимача)...вярвате ли си?Как имате сили да заспивате спокойно...че и се събуждате после...ужким...
  • 6
   Йо
   йокин
   1 0
   12:28, 22 фев 2021
   Дейност,да се отчита дейност,а народа,кучета го яли.
  Последни новини