Пропаднал път и несъобразена скорост изхвърлиха млад шофьор в канавката на околовръстното в Димитровград

Изображение 1 от 4

    21-годишен шофьор изхвърча от пътя на северното околовръстно на Димитровград, което свързва кварталите Марийно и Изгрев и е част от републиканската пътна мрежа път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград. Шофьорът на фолксвагена се е разминал без контузии, но няма ясни спомени за секундите, в които се е развила ситуацията. Пред наш репортер момчето разказа, че се е движил със скорост над 70км/ч и при влизане в завоя колата му поднесла и след като видял идващ срещу него камион без ясни спомени за реакциите си, автомобилът изскочил от пътя.

    Голяма част от участъка, в който се е случил инцидента, е изпълнен с вдлъбнатини от пропадане на пътя, ремонтиран преди около 10 години. Пътят явно пропада прогресивно, особено след като през него е пренасочен целият тежкотоварен и лекотоварен автомобилен трафик в посока Чирпан и димитровградските квартали Марийно, Вулкан и Черноконево, след затварянето за реконструкция на моста над река Марица, свързващ частите на Димитровград от двата бряга на реката. В момента пътят е изключително натоварен и заради опасните неравности, в по-голяма част от трасето разрешената скорост е до 30 км/ч.

    "Това не е първият инцидент по този разбит път, наш близък преди време също изхвърча от него и пострада сериозно, а сега пътят е в още по-лошо състояние, с всичките пропадания по него", коментира бащата на младия шофьор.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Не
      Нещанстника
      2 -1
      16:51, 19 фев 2021
      Утрепи ли се някой,после само за моста и пътя ще пишат поне 7д.😎Няма лошо реклама на гръда и общината😢
    • 2
      Фе
      фен
      0 0
      12:12, 22 фев 2021
      Сучилото се е неприятно,но ще си признаем ли,как шофираме.Не може,да караме като Хамилтън.
    Последни новини