Един починал и 14 новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 73 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Четирима са починали, 47 са излекувани.194 са поставените дози ваксина, съобщават от областния оперативен щаб.

Сред положителни лица по общини в Хасково са 40 души, в Димитровград – 14, в Харманли и Тополовград по 5-ма, в Свиленград новозаразените са  6-ма, а в Любимец, Стамболово и Маджарово има по един.

Сред положителните лица, диагностицирани през изминалите дни, е учител от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" - с. Минерални бани, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от VI, VII и IX клас. Със заразата е и служител от помощния персонал от ЦСМП в Симеоновград.

Починали са: жена на 67 години от община Хасково, мъж на 80 години от община Димитровград, мъж на 72 години от община Харманли и мъж на 67 години от община Свиленград.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 6260.

Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 248.

В МБАЛ-Хасково са настанени - 90. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 21. В МБАЛ-Харманли са настанени - 22. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 59. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 25. В МБАЛ-Хигия са настанени – 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 27.

На домашно лечение са 1224 души, починали са 378 и напълно излекувани - 4410 души.

От днес в Хасково започва ваксинацията на записалите се през онлайн системата за ваксини.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини