Виетнамци похитиха страницата на Военното министерство във Facebook

Министерството на отбраната е жертва на измама във Facebook, става ясно от съобщение, публикувано на страницата му в социалната мрежа.

„Хакерската атака“ е превзела официалната страница на военното министерство, следвана от над 25 000 човека към момента. Похитителите са сменили дори името ѝ и адреса, чрез който сега тя се отваря на https://www.facebook.com/dungtienlene.

От последния статус, публикуван в страница с оригинално име Bulgarian Armed Forces, става ясно, че тя вече не е под контрола на МО и от нейно име е пуснато искане за преименуването ѝ на Armed Dũng Tiến Lê. Искането на похитителите на страницата пред социалната мрежа е да предложат „Същите хора и услуги с освежен облик и освежено име“.

Вече са предприети процедури за преодоляване на последствията, но от МО съобщават официално, че е възможно „да се появят материали, за които Министерството на отбраната не носи отговорност“. Оригиналната страница е верифицирана от социалната мрежа и това може би ще спомогне за по-бързото ѝ връщане към истинския собственик. Очаква се Facebook да вземе мерки по връщане на страницата, но към момента българското министерство вече си е направило нова, в която пуска информация.

За сега няма подробности относно това по какъв начин се е стигнало до пробива в киберсигурността на МО и дали единственото засегнато е страницата в социалните мрежи.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини