Какво се случва след ваксинацията на един димитровградчанин?

    Ще ви разкажем какво се случи на наш колега журналист, след като се ваксинира срещу SARS-CoV-2.

    Първата доза ваксина бе поставена на 25 февруари на 40-годишния димитровградчанин в РЗИ - Хасково, ваксината бе COVID-19 Vaccine Moderna, която е новия тип иРНК ваксина. Ваксинацията бе извършена към 18 часа на съответната дата в областния град.

    След поставянето на ваксината, започва очакване на изразяване на нежеланите реакции. 24 часа след ваксинацията се появява ставна болка в рамото на ръката, на която е поставена инжекцията, болката е от лека към умерена и само при определени движения (например при завъртане на волана по време на шофиране). Продължителността на болката е около 12 часа след нейното появяване, след което на следващия ден тя отшумява и постепенно изчезва напълно. В периода от 2 седмици след поставянето на ваксината не се появяват нито треска, нито температура, нито обриви, нито подуване и който и да било от описаните странични ефекти след ваксинирането.

    11-12 дни след ваксинацията, колегата получва грипоподобни симптоми изразяващи се в раздразнено гърло, последвано от носна секреция и отхрачваща кашлица, без температура и допълнителни усложнения, като трябва да се уточни, че с подобни симптоми 2-3 дни преди това е било и 7-годишното му дете. След като в обществото се върти съмнението, че след ваксинация, ваксинирания е заразен, се правят 2 теста - PCR тест за наличие на коронавирусна инфекция и кръвен тест за антитела срещу SARS-CoV-2. Резултатът от PCR теста е отрицателен за наличие на коронавирусна инфекция, а тестът за антитела показва, че ваксината вече действа и организма на изследвания вече е създал антитела срещу коварния вирус, 2 седмици след първата доза.

    Количеството на антитела е 3 пъти над минималното количество, достатъчно за предпазване на организма от развиване на вирусната инфекция. Тези нива на антителата са в средата на периода между 1-ва и 2-ра ваксинация ,след която се очаква да се получи максималното ниво на защита от коронавируса.

    Продъжаваме да следим състоянието на ваксинирания колега и ще ви дадем допълнителна информация за ефекта от ваксината от първо лице 2 седмици след поставянето на 2-рата доза, което ще е във втората седмица на месец април.

    Нежеланите реакции от ваксината на Moderna, описани в листовката на продукта, които се изразяват често и много често са: Лимфаденопатия, Главоболие Гадене/повръщане, Миалгия, Артралгия, Болка на мястото на инжектиране, Умора, Втрисане, Пирексия, Подуване на мястото на инжектиране, Еритем на мястото на инжектиране, Уртикария на мястото на инжектиране, Обрив на мястото на инжектиране. (може да видите пълната листовка на продукта ТУК). Те отшумяват бързо без лечение и се смятат за нормална реакция на организма. Ваксините крият потенциален риск от алергична реакция към някоя от техните съставки. Много важно е да се знае, че някои НРВ могат да се появят седмици или месеци след ваксинацията.

    От нашите наблюдения на хора, ваксинирани към момента, реакцията на организма са различни - от най-тежките, които са ни известни, сполетели димитровградчани са висока температура в период на 2-3 дена, до хора които не са получили никакви нежелани реакции след ваксинация, които според нашите наблюдения са в пъти повече. Но изводът на база изследванията на нашия колега са, че ваксината действа и ваксинирания създава имунитет срещу вируса, но за колко време и дали той ще бъде срещу всички щамове и разновидности на вируса, само времето и науката ще покажат.

    Не убеждаваме никой да си сложи ваксина или да не го направи, но всеки за себе си трябва да реши от кое трябва да се притеснява повече, от евентуална зараза и проболедуване или от възможността от нежелеани реакции на организма или от неизвестни такива в следствие на ваксинация. Има и случаи на починали хора след ваксинация, но до момента не е доказано, че причината е била ваксината. Както при лекарствата, нито една ваксина не е 100 % ефективна за всеки ваксиниран. Ефективността за отделния човек зависи от много фактори. В същото време световната статистика показва, че в световен мащаб към днешна дата са починали над 2 640 000 души в следствие на зараза с коронавирус, като за България обявените случай са 11 094 души.

    В обществото се въртят легенди за целта на ваксините и тези които са стигнали до нас са от чипиране с чипове за следене и разпространение на нови радио сигнали, помагащи за разпространението на данни, до стерелитет на човечеството с цел да не се размножава. Всеки сам за себе си взема позиция на какво иска да вярва, но и в която крайност да сте, ще намерите достатъчно "информация" в интернет, която да подкрепи теорията ви. Това бе и целта на този материал да ви разкажем от първо лице какво се случва след ваксинация.

    DW: "15 смъртни случая след ваксинация срещу коронавирус", "Смърт в дом за възрастни след направена ваксинация", "Участник в тестването на ваксини умря след инжекцията" - през последните седмици читателите се натъкват на подобни заглавия в медиите. Мнозина обаче не се информират за проблема подробно, а се влияят именно от заглавията.

    А историята със смъртните случаи след ваксинация далеч не се ограничава до заглавието. Дойче Веле провери фактите при редица подобни случаи в Германия, Испания, САЩ, Норвегия, Белгия и Перу. Заключението: в нито един от тях здравните власти не са установили връзка между ваксинацията и смъртта на пациентите.

    По данни на агенция Bloomberg, дотук в тези държави са били използвани общо над 37 милиона дози ваксини. А регистрираните смъртни случаи сред ваксинираните са по-малко от 300.

    В допълнение и теми за разсъждение:

    - Според изследвания учени заключават, че естествената средна продължителност на човешкия живот без намесата на медицина е 38 години. 

    - Пандемията от Испански грип, избухнала преди около 100 години през 1918г, за почти 3 години взема жертви между 50 и 100 милиона души.

    - Първата ваксина е създадена през 18 век в Обединеното кралство. Това е ваксината срещу смъртоносната болест Вариола. Благодарение на ваксинациите, вариолата сред хората вече е изкоренена в целия свят. Последният известен случай на спонтанна поява на заболяването е регистриран през 1977 г. в Сомалия. (Едрата шарка е силно заразна вирусна болест, засягаща само хората. Причинява се от два вида вируси, наречени Variola major и Variola minor. Първият вид причинява по-смъртоносна форма със смъртност при 20 – 40% от инфектираните, докато вторият убива само 1% от жертвите си. Много от оцелелите ослепяват частично или напълно поради възпаление на роговицата, а по кожата остават типични за шарката белези. Средно изчислено в периода на 20 век, вариолата причинява 300 – 500 милиона смъртни случая. Само през 1967 г. Световната здравна организация (СЗО) изчислява, че от 15 милиона души заразени от болестта 2 милиона умират същата година.)

    Към днешна дата, 31 320 нежелани реакции на ваксини срещу COVID, включително и 1551 смъртни случая след поставянето на ваксина,  са докладвани на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) за ваксини за нежелани събития (VAERS) от 14 декември 2020 г. насам.
    VAERS е основният механизъм в САЩ за докладване на нежелани ваксинални реакции. Докладите, представени на VAERS, изискват допълнително проучване, преди да може да се определи дали докладваното нежелано събитие е било пряко или косвено причинено от ваксината.

    Днес в Пловдив бе обявен и случай на жена, починала след като вчера е била ваксинирана, към този момент се разследва каква е причината за смъртта й.

    #ваксина #ваксинация #коронавирус #ваксинирандимитровградчанин

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      хаааааааааааааа
      11 -4
      19:18, 12 мар 2021
      има един стар лаФ. който и каквото и да ти говори да знаеш - става въпрос за пари.
    • 2
      Въ
      Въпрос
      12 -5
      19:54, 12 мар 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини