Затвор и глоба от 10 000лв. за нарушили карантината димитровграчани

Направена от Dimitrovgrad.BGvesti.NET бърза справка на съдебните решения за нарушаване на  предписанията за поставяне под карантина от РЗИ показа, че в рамките на 1 година на територията на община Димитровград има около 15 осъдителни съдебни решения.

Част от наказанията на РС Димитровград за нарушилите карантината са изключителни сериозни, като по поне 6 от делата са с присъда лишаване от свобода от 3 до 5 месеца, плюс глоба от 10 000 лева. Потърпевшите от сериозните присъди са както от Димитровград, така и от селата в общината. Частта от присъдата за лишаване от свобода, която по различните дела е от 3 до 5 месеца, е условна и ще стане ефективна при повторно нарушаване на правилата.

Другите присъди за нарушаване на задължителната карантина са под формата на пробация от 4 месеца до 1 година и 6 месеца, като пробацията включва “Задължителна регистрация” по настоящ адрес за отсъдения срок с периодичност 2 пъти седмично, “Задължителни периодични срещи с пробационен служител” плюс „Безвъзмезден труд в полза на обществото“ – от 100 до 200 часа за срок от 1 /една/ година.

Наложената карантина се следи от служители на реда и от РЗИ, като представлява проверка на адрес на карантинирания на територията на общината без значение от кое РЗИ е поставена мярката и при негово отсъствие се образува досъдебно производство.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    велико търново
  • 2
    Ан
    АНОНИМЕН
    0 0
    05:58, 17 мар 2021
    Мвр да провери мартин стефанов петков от град велико търново който купува и продава гласове на роми в ромските махали сборния му пункт ев джеронимо търново
Последни новини