Гергана Кръстева връчи грамота от министър Сачева на социален работник в Димитровград

    Днес Деляна Бодурова, която е един от най-младите социални работници от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Димитровград, получи грамота за номинация за награда „Социален работник на годината 2021“ издадена от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

    Отличието й бе връчено от Гергана Кръстева, председател на ОбС – Димитровград и кандидат за народен представител на трето място в листата на ГЕРБ-СДС за област Хасково – под №28 в интегралната бюлетина и с преференциален номер №103.

    Събитието се състоя в сградата на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. Гергана Кръстева се обърна към Деляна с думите: "От вашата автобиография разбрах нещо много интересно - че за 34 години един човек може да научи много неща, но за тези 34 години да превърнеш социалната дейност в кауза, това означава, тя да бъде в твоето сърце. Това олицетворява тази грамота, тя е едно признание и същевременно пример за всички останали, как трябва да се работи. Поклон пред мисията ви да се отдадете изцяло на нуждаещите се потребители със социални потребности. Искам да изразя моята изключителна гордост, че съм гражданин на Димитровград, град в който развитието на социалните дейности е дълг и кауза. Това е политиката на ГЕРБ, която се възпроизвежда в нашата община, подкрепена от Общинския съвет. Така показваме, че грижата за по-слабите е на първо място и според мен трябва да вървим в тази посока и да надграждаме това, което държавата прави. Ще продължим да надграждаме това, което прави и да го пригаждаме към нашите специфични условия. Предоставяме 25 социални услуги за 1800 потребители, което ни дава възможност да кажем, че ние даваме всичко от себе си като Община, за да могат онези хора, които разчитат на нас, да се чувстват обгрижени. Надявам се грамотата да ти донесе удовлетворение, защото наградите и грамотите са за това да ни покажат, че сме на правилния път", допълни още кандидатът за народен представител Гергана Кръстева.

    На събитието присъства и кметът на Димитровград Иво Димов, който също поздрави Деляна Бодурова за признанието и номинацията й за наградата Социален работник на годината.

    "Един изключително позитивен млад човек, който от 2 години и половина работи в дневния център за възрастни хора с увреждания. Поздравявам я за грамотата, както поздравявам и всички, които работят в сферата на социалните услуги. За мен тези хора се справят блестящо с предизвикателството да бъдеш социален работник.  Деляна получава едно заслужено признание за един млад и отдаден на работата си човек. За мен като кмет, развитието на социалните дейности е от изключително важно значение, защото то показва отношението на цялото общество към хората, които са най-уязвими", заяви Иво Димов.

    Деляна Бодурова благодари на кмета Иво Димов за възможността да упражнява професията си. Благодарност за номинацията си отправи и към г-жа Пачова и отдела за Социални дейности, както и на всички свои колеги за сътрудничеството, защото социална дейност е екипна работа, тя е грижа, хуманност и човещина. Бодурова заяви, че социалната работа за нея е осъзнат избор и нейна лична кауза. "Желая да се развивам в тази сфера, за да помагам и подкрепям нуждаещите се и да им давам надежда", заяви Деляна.

    Кметът Иво Димов допълни, че Деляна в момента изучава изключително специфичната специалност „Мениджмънт на педагогическите и социални организации“, което подкрепя думите й за отдадеността към каузата.


    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
    Последни новини