Един починал и двама новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 17 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама починали и са поставени 44 дози ваксина, информират от областния оперативен щаб.

Разпределението на положителни лица по общини е: 

Хасково – 9; Димитровград – 2; Свиленград – 2; Тополовград – 1; Стамболово – 2; Маджарово – 1.

Починали са: мъж на 92 години от община Хасково, диагностициран на 16 март; жена на 79 години от община Димитровград, диагностицирана на 19 март.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 7122. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 286. В МБАЛ-Хасково са настанени – 100. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 22. В МБАЛ-Харманли са настанени - 22. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 59. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 29. В МБАЛ-Хигия са настанени – 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 50. На домашно лечение са 1648 души, починали са 418 и напълно излекувани - 4770 души.

Сред положителните лица е учител от НУ "Отец Паисий" - Симеоновград, поради което под карантина ще бъдат поставени 12 ученици от IV клас.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини