"Димитровград на младите" дава 10 000 лв на младежки проекти

Община Димитровград обявява първата сесия за кандидатстване с проекти по общинската програма „Димитровград на младите”.

Програмата предоставя възможност на млади хора, които имат идеи и инициират нови проекти да получат възможност за финансирането им.

С програмата „Димитровград на младите” се насочват усилия към повишаване на качеството на образователния процес, инициативността, отговорността и активността, чрез диференцирана грижа към личностното развитие на децата, учениците и младите хора от Община Димитровград.

Средствата, предвидени в общинския бюджет за програмата, са 10 000лв.

През 2021 г. се провеждат две сесии за набиране на предложения за финансиране, като срокът за подаване на документи за първата сесия е от 19.04.2021 г. до 29.04.2021 г.

Документите се подават на гише 1 в Общински център за информация и обслужване на гражданите в сградата на общинска администрация, бул. „Г. С. Раковски” № 15.

Припомняме, че през 2017г. гимназисти от ПМГ "Иван Вазов" реализираха проект под наслов "Помним ли?", чиято цел бе под формата на състезание да се припомнят важни исторически събития и факти, а през 2018г. "Библиотеката за тийнейджъри" бе одобрена и по-късно успешно реализира своя проект.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Фе
    фен
    2 0
    17:00, 25 мар 2021
    Не давайте на младите,напразни надежди.Докъто има 80годишни,в управлението на града,не бива да носи,името на младежки град.
  • 2
    Ст
    стига уе
    2 0
    17:45, 25 мар 2021
    " библиотека за младите " ми звучи като " галерия за слепите ". Колко са младите които четат книги ? Можем ли да ги побереме на пръстите на едната ръка или и толкова няма да съберем. Видяхме какво стана с птичите къщички натъпкани с книги, станаха подпалка за печки, или пенсионери си набраха за вкъщи.
  • 3
    Пъ
    пътник
    0 0
    18:37, 27 мар 2021
    Да попитам,ако на времето,преди50г.имаше развита техника,като сегашната,щяхме ли да четем книги.Аз например,чета онлайн моята библиотека,хубав превод,безплатно.Не бива да се укоряват младите.Които си четът,четът.Вижте,колко деца са участници,в състезания,печелейки награди.
Последни новини