Къде и как ще гласуваме машинно в Димитровград

Само в две избирателни секции в Димитровград няма да може да се гласува чрез машина, показват списъците на ЦИК за разпределение на устройствата. На тези избори машини ще има във всички секции с над 300 гасоподаватели, на което условие отговарят всички секции в града, освен 52-ра в читалището на ул. Съединение в кв. Марийно, както и 59-та - тази в болница "Света Екатерина".

В общината има още 14 секции, в които няма да се гласува машинно и те са в по-малките села - Райново, Светлина, Крум, Сталево, Върбица, Бодрово, Великан, Длъгнево, Воден, Бряст, Здравец, Голямо и Малко Асеново и Долно Белево.

Всеки избирател в секциите с над 300 гласоподаватели ще има възможността да избере по какъв начин да пусне своя вот, чрез машина или чрез хартиена бюлетина. Според много анализатори, най-добрия вариант за гласуване е чрез машини, защото те елеминират възможността за невалидни бюлетини, поради невнимание на гласоподавателя или други независещи от него фактори. С машината не може да се допусне грешка при полълването на бюлетината, отпада възможността за манипулации на бюлетините и волните и неволни грешки при отчитането на резултатите от изборния ден.

За да сте подготвени как да пуснете своя вот чрез електронното устройство, изгледайте видеото към материала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    ДА БЕ
    1 -3
    13:21, 2 апр 2021
    Да бе, знаем ги тия от рода на " те /машинките/ елиминират възможността от невалидни бюлетини. С тях най лесно става манипулирането- на едро.
Последни новини