Какви са изборните резултати за Димитровград, областта и страната при над 80% обработени протоколи

Данните за временните изборни резултати са от сайта на ЦИК и паралелното преброяване на БСП за секциите в Димировград.

Данните не са окончателни - те са при средно 87% обработени резултати, но показват как гласуваха в Димитровград и в Хасковска област на фона на резултатите от страната.

Коалиционните партньори ГЕРБ-СДС продължават да увеличават преднината си в МИР-29 Хасково, като за областта резултатът им е 36,83%. Близо 36% е резултатът на коалицията в Димитровград и в Хасковска област на фона на националните резултати от 26.07%. Хасковска област и Димитровград показват, че доста по-голям процент е подкрепил синята партия спрямо националните резултати към момента.

Следващите 3 партии са с много малки разлики в гласовете и резултатите им към момента за Хасковска област са между 14 и 15%.

Има такъв народ събира 14,8% подкрепа в цялата област, като в Димитровград процентите са малко по-високи и събират около 18% подкрепа на фона на националния им резултат от 17,9% за партията на Слави Трифонов.

БСП в хасковска област е с 14,65%, като червената листа в Димитровград показва по-сериозна подкрепа, като взема близо 17%. На национално ниво БСП все още е 3-та политическа сила с близо 15% подкрепа.

ДПС е с 14,02% за областта, като в Димитровград са с традиционно нисък процент от 1,9%, а на национално ниво се нареждат като 4-та политическа сила с 9,97%.

Демократична България са с 4,88% за област Хасково, резултатът им за Димитровград е близо 6%, а на национално ниво са с 9,63%, което във временния резултат ги прави на 5-та политическа сила.

Последната партия, която към момента ще има парламентарно представителство е Изпарави Се! Мутри Вън!, която за Хасковска област събира подкрепа от 4,4%, в Димитровград около 4,5%, а на национално ниво са с 4,81%.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ky
    Kyx
    3 0
    18:33, 5 апр 2021
    Стефчо влиза ли?
    • Ти
      Тити
      1 0
      18:48, 5 апр 2021
      Малко вероятно, но има шансове
  • 2
    Ди
    димо ивов
    6 -1
    20:10, 5 апр 2021
    Незнам стефчо ама кметя газ пикае че с гера нищо не стана.Уж я подкрепяха всички а пък стефчо преди нея.
  • 3
    Ре
    реформатор
    5 -1
    07:31, 6 апр 2021
    Всички са вънка. Важно че крадците и престъпниците от ГЕРБ са аут.
    Сега ако има мъже в новото управление,което и да е то,да ги разнищи до най-дребната мишка,ще е наистина добре.Иначе няма никакво значение кой е на власт.Не го ли направи,след няколко месеца са го подкопали и ще падне.Тези хора знаят само да крадат.Трябва да се изметат до най-дребния чиновник,иначе ще е саботаж до последно.Мутрата не пуска лесно кокала.
  • 4
    До
    Добре
    5 -1
    09:23, 6 апр 2021
    Добре е, че и малката маймунка е аут. С големи торби беше тръгнала и все за Димитровград. Щяла да надгражда, като нищо не е сътворила. Големи зевзеци. Кой ги избира такива. Хайде вече, лека полека и сбогом. От царя, жените, гробарите и хайде надолу, в бунището ! Кмете , хайде подготвяйте се, барабар със стойков и компания и в партера на общината. Да не забравите и пиарката, с многото имоти.
  • 5
    явно че тиквите в Дгр още са мнозинство
Последни новини