Борисов с 3 оферти: Кабинет на ГЕРБ, 10 депутати в подкрепа на Слави или ВНС (видео)

Три оферти към другите политически сили направи премиерът Бойко Борисов: Кабинет на ГЕРБ, 10 депутати в подкрепа на Слави или свикване на ВНС.

Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

„Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година“, започна изказването си Бойко Борисов.

Слави Трифонов да започва да реди кабинет

"Но, дет' се вика, ние носихме отговорност до изборите. От тука нататъка, с над половин милион избиратели, колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Дали е първи или втори, в случая няма никакво значение", заяви Борисов. От думите му се разбра, че той не очаква да бъде приет вариантът за ново управление на ГЕРБ. "Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той на ред. За това най-колегиално го моля да започнат да си правят състава на правителството... мнозинството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри, областни управители. Това е много тежка и сложна задача и изисква определенo време. Така че да не дезертират, да не се оплакват, че не им достигат гласове", каза Бойко Борисов. Той дори предложи и повече - "ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят". Премиерът обясни, че за него било важно "да има стабилно управление на държавата". 

Нови избори, но за ВНС

Ако толкова няма решение, новите избори не са решение, смята Борисов. Той предложи вместо това свикване на Велико народно събрание. "Mажоритарни избори", като се изрази. "Събира се това събрание, гласуваме, свикваме Велико Народно събрание. Нека президентът Радев да внесе неговия проект за Kонституция, решаваме всички проблеми. Там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто", заключи лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов само след няколко месеца народът ще си направи сметката кой е по-добър, както е станало при кабинета на Орешарски.

"Може пък да се стегнат и да направят нещо добро, пожелавам им го", не отрече вероятността за сбъдването на друг вариант Борисов.

Източник: offnews

Коментари в сайта (21)

  • 1
    22 -7
    10:40, 7 апр 2021
    Изтече времето на бандитът от снимката.
    • По
      Порчо
      18 -4
      11:03, 7 апр 2021
      Банкянският малограмотник да накара някой да прочете и да му преведе какво пишат за него и за мафията му в европейските медии!
      Щял да осигури десетина депутати, които да работели за Дългия!
      Сякаш говори за един килограм сирене и три домата!
      А всъщност става въпрос за мъртви души.
      Един вид живи мъртви, бродещи!
    • естествено, длъжни сте да опитате да продължите да крадете
    • АН
      А НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВКАРАМЕ
      13 -3
      12:23, 7 апр 2021
      Този амбриаж в затвора за да знаят следващите , че не трябва да грабят народа си.
    • 33
      333
      10 -1
      13:44, 7 апр 2021
      Ок! Лесната част мина, ГЕРБ вече не е фактор! Но сега идва истината! Трудната част, да управляваш държава, така че ем да си спазиш обещанията, ем да са доволни всички! И това трябва да стане в момент на световна пандемия! Наистина се изисква голям политически майсторлък и голяма воля да се променят нещата! Дано партията на Слави, си е написала домашното, че идват изпити!
    • Пр
      Приятелят ми Бойко ....
      1 0
      11:23, 8 апр 2021
      Приятелят ми Бойко е характер!
      Не го пречупи воят на протеста.
      Избухва като вулканичен кратер
      и пак се движи минимум със двеста!

      Ужасен студ! И джипката се пука,
      но Лидерът стои непоклатим
      и пак изръсва някаква поука
      за пътищата, дето водят в Рим.

      (Във ролята на Рим е той самият -
      и всичко пак до него ще опре,
      отново той очите ни ще мие,
      защото все пак тъй е по-добре.)

      Той разполага с хора на заплата,
      тъй както разполага със сопол:
      изсеква се и двайсет депутата
      залепя на другаря си по стол.

      Доверието вече на червено,
      но той ръце в джобовете държи,
      и не заради туй, че е студено -
      показва колко точно го боли.
      ***
      Априлски сняг се сипе на парцали
      коминът в Банкя пуска пухкав дим.
      Конклавът на калинки-кардинали
      избира папа в българския Рим.
  • 2
    Ми
    Милена
    16 0
    10:51, 7 апр 2021
    И какво излиза? Мнозинството избиратели -повече от 60%, изобщо не са гласували. От гласувалите яколко десетки хиляди избраха „не подкрепям никого“! И кой е победител в тия избори? Мълчаливото отрицание на всички кандидати за „служба на отечеството“. Картината е реална и страшна. Останалото са празни думи.
    • Ми
      Минчев
      5 -5
      15:28, 7 апр 2021
      Пикаха по дуварите на обществените сгради,замеряха ги с развалени яйца,
      сега господин Слави- Чалгата ги очаква за високо интелигентен разговор.
  • 3
    To
    toro
    20 -4
    10:52, 7 апр 2021
    Прави ми впечатление, че този човек става от ден на ден все по неадекватен в думите и действията си. Явно го тресе много, ама много голям страх от това, че ще изпуснат кокъла.
    • По
      Порчо
      20 -3
      11:04, 7 апр 2021
      Страхът му от Президент Радев е прераснал в параноя!
    • Г.
      Г.М.
      3 -7
      15:08, 7 апр 2021
      Бойко няма с кого да направи мнозинство, затова п... Виж коментара
  • 4
    3,
    3,14
    14 -8
    12:09, 7 апр 2021
    Борисов,ти не можеш да казваш варианти,защото истината е:не се съставя правителство,президента назначава служебно,нови избори!През това време да се разследват и вкарат в ареста всички: които са крали пари,които плашеха хората,че ще мрат,които отваряха и затваряха и т.н.!Начело с вожда на герберастите да стоят в ареста до края на новите избори!
    • 36
      365
      9 -9
      12:36, 7 апр 2021
      И новите избори пак ще са от нашия джоб и резултатите няма да са по-различни, като новото е че ВМРО НФСБ и Марешки ще се обединят отново и ще задминат мутрите на Мая. А до тогава наистина е възможно да настъпи хаос.
  • 5
    Ве
    Вече
    12 -3
    13:06, 7 апр 2021
    Вече нямаш думата партизанино! Когато хората те чакаха на площада, тебе те нямаше. Сега много ти е мазен курбана. Този никой не трябва да го слуша, а само съд и присъда за него за геноцида и предателството към народа. Този нареди да се бият невинни хора отишли на мирен протест.
  • 6
    Да
    Дамян
    5 -13
    13:18, 7 апр 2021
    Този човек досега ви спасяваше задника и , колкото... Виж коментара
    • Да
      Дали ?
      11 -1
      14:06, 7 апр 2021
      Тоя явно е спасявал твоя задник и задниците на един куп калинки с които е пълна държавната администрация. И няма в какво да се уверявам, а съм сигурен, че който и да дойде ще е по-добре, щото от това сегашното по-зле няма накъде.
  • 7
    Гл
    гласоподавател
    4 -1
    13:29, 7 апр 2021
    Заглавието е тенденциозно и изваден контекст! Защо е спестено което казва - че е готов да предостави двайсетина депутати за подкрепата на бъдещ кабинет!
  • 8
    Бр
    браво Бойко
    3 -7
    16:45, 7 апр 2021
    Видя се кой как е гласувал! Бате въобще не им се о... Виж коментара
  • 9
    Ба
    БАТ" ДЖАНИ
    2 0
    09:47, 8 апр 2021
    Нали "уж' избираме личности !? как така този примат раздава гласове ? Всички " анализатори " правят бакалски сметки - тази партия , толкова гласа, другата - толкова и събират. Нали избираме личности ! Ами тези личности са 240 , тогава как 20 +15 + .....Някой питал ли ги , кой как ще гласува ? Време е всеки от тях да поеме лична отговорност и да се противопостави на бръщолевенията на разни провалени "лидери". Ако искат да бъдат уважавани политици , де.
  • 10
    На
    Насипно
    4 0
    09:52, 8 апр 2021
    Насипно раздава от своите колеги уж народни представители. От тук може да се направи заключение как се отнася към държавността и как разполага без решение на народното представителство. Ужас! И има хора, които още му вярват. От неговата партия. Това показва, че партията му е клиентилистка, всеки отива за келепир. За народа никой не мисли. Вижте държавата ни на какво прилича. Където и да погледнеш, остъргана от отвсякъде. Здравеопазване няма. Нищо не е по реда си.
  • 11
    Az
    az
    3 0
    13:45, 8 апр 2021
    Боки и аз съм с три оферти за теб - Сливенски , Старозагорски или Софийски централен.
Последни новини