24 °C

Един починал и 3-ма новозаразени в димитровградско

За последното денонощие на територията на област Хасково са регистрирани 8 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, седем са починалите и са поставени 110 дози ваксина, информират от Областния оперативен щаб.

Разпределението на положителни лица по общини е: 

Хасково – 2; Димитровград – 3; Тополовград – 2; Стамболово – 1; 

Починали са: мъж на 61 години от община Хасково; мъж на 74 години от община Хасково; мъж на 71 години от община Хасково; жена на 74 години от община Хасково; жена на 70 години от община Димитровград; мъж на 65 години от община Свиленград; мъж на 65 години от община Минерални бани.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 9144. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 255. В МБАЛ-Хасково са настанени – 104. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 23. В МБАЛ-Харманли са настанени – 16. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 50. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 22. В МБАЛ-Хигия – 5. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 35. От началото на пандемията са починали 576 души от областта, а напълно излекувани са 6915 души.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини