Родителите на 52 деца ще засадят дръвчета по екоинициативата "Алея на новия живот"

Родителите на 52 деца, родени в периода 21.02.2020г. – 28.02.2021г. са заявили до момента желание да засадят дръвче за своята рожба, част от екологичната инициатива „Алея на новия живот”, организирана от Община Димитровград за единадесета поредна година.

От понеделник желаещите ще могат да получават своите дръвчета от разсадника на фирма "Неотитан" в парк "Марица". През цялата следваща работна седмица до 23.04.2021г. /петък/ в часовете от 8.00ч. до 16.00ч. записалите се ще могат да получат своето дръвче. Предоставените за засаждане дръвчета са туя и кипарис. 

Поради наложените мерки и ограничения за събиране на много хора на едно място и тази година няма да има общо засаждане на дръвчета в парк "Марица". Ще остане възможността родителите сами да изберат мястото за засаждане на декоративно дръвче на своето дете. То може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него. 

Проектът на залесяване „Алея на новия живот” се провежда вече единадесет години ежегодно на Цветница. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби, като по този начин продължат традицията по създаването на един по-зелен и чист град.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини