Въпроси към идните поколения заровиха в капсула на времето шестокласници от ПМГ "Иван Вазов"

Изображение 1 от 6

    Капсула на времето бе заровена днес, 20.04.21г., в двора на ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград.

    Церемонията бе съпътствана и от засаждането на дръвче. Този проект бе изнесен час упражнение по предмета история и цивилизации за 6 клас. Шестокласниците създадоха писмо с въпроси, които ги вълнуват, и ги отправиха към идните поколения. Поставени бяха и листчета с индивидуални заръки от всяко дете - техните желания за бъдещето. Капсулата остави в завещание и емблематични за 2020/2021г. вещи.

    Идеята е тя да се превърне в част от културно – историческото ни наследство, да остави отпечатъка на всяко от децата и на времето, в което живеят.

    "Да познаваме миналото си и да черпим вдъхновение от него в това, което създаваме в настоящето. Да знаем кои сме, кои са „другите“, откъде идваме и как можем да живеем всички заедно, за да разберем накъде отиваме и да осмислим пътя си"- това бяха встъпителните думи на преподавателя при започване на учебния час ! Освен интересен подход за заучаване, тази инициатива предхожда и две важни събития , едно от които е Патронният празник на гимназията.

    Техният преподавател - историкът Анита Иванова,  пое ангажимента да издири "децата" през 2040г. , за да отворят церемониално капсулата и да разберат получили ли са отговор на въпросите, сбъднали ли са мечтите си.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фе
      фен
      0 -1
      09:50, 22 апр 2021
      Значи след2,3000гкато го намерят,ще сменим,името,на,,интелектуалеца''алкоголик.
    Последни новини