Очаква се натоварен трафик до Стара Загора, отклоняват движението към Димитровград

Натоварен трафик по основните направления очакват от Пътна полиция заради прибирането след поредицата почивни дни.

Автомагистрала „Тракия“ е една от локациите, които се отчитат като най-натоварени при излизането на хората за Великденската почивка.  Заради ремонт в участъка на Стара Загора, което е създало проблеми с трафика, сега са взети допълнителни мерки.

Затова е разпоредено при натрупване на превозни средства там, движението да се отклонява по път 1-5 в посока към Димитровград. Там също текат ремонти на мостови съоръжения и надлези, но ще има локализирани  пътни полицаи, които ще подпомагат движението и ще пренасочват пътуващите към АМ „Марица“, откъдето те ще се включват отново по АМ „Тракия“.

От Пътна полиция предупреждават, че се очаква и този обходен маршрут също да се натовари, затова призовават хората да използват и Подбалканската линия.

Допълнителни полицейски патрули ще следят специално и за шофиране в аварийните ленти по автомагистралите, тъй като преди дни са регистрирани много нарушения именно там.

Съветите, които дават органите на реда за придвижването по натоварените пътищата, са обичайните: шофьорите да са търпеливи, да не бързат, да планират пътуването си.

Черната статистика сочи, че само от 28 април до 3 май по пътищата на страната са загинали 11 души.Един от тежките  пътни инциденти по това време беше в региона на Хасково. На кръговото по пътя между Димитровград и Хасково загина на първи май 25-годишен моторист , а часове по-късно на същото място, отново с мотор, пострада 44-годишен мъж от Карнобат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини