24 °C

Натискът на нелегални към България от Турция и Гърция се е увеличава със затопляне на времето

Опитите за нелегално преминаване на българската граница откъм Турция и Гърция се увеличават със затопляне на времето.

Само за последните три дни има 323 предотвратени опити за влизане на нелегални емигранти у нас от юг и югозапад.

Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов пред медиите днес при получаване на новата партида РНК ваксини.

Има увеличаване на миграционния натиск. Повече от 320 души на българо-гръцката и българо-турската граници са отблъснати.

За първите три дни на май около 4-5 пъти се е увеличен натискът на двете граници, уточниха от Гранична полиция.

На турската временното възпрепятстващо съоръжение играе ролята си и действително възможностите за преминаване оттам са по-неуспешни и трудни, но на гръцката граница ситуацията остава динамична, докладваха граничните власти. Има командировани допълнително служители на Гранична полиция по границата ни с двете съседни държави. Поставени са и още нови камери за видеонаблюдение.

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ск
  Скайнет
  17 -4
  13:05, 4 май 2021
  Чакат новото правителство да дойде и Ердоган няма начин да не пусни напиращите от лагерите край границата.
 • 2
  Яд
  Ядосан.
  14 -9
  14:29, 4 май 2021
  Това е граница, там се стреля!!! Не се стреля само по външните граници на евроГейския съюз, че аборигените са им много ценни.
  • Яд
   Ядисан
   3 -7
   20:07, 4 май 2021
   Като гледам 4-те минуса (засега), се обзалагам, че... Виж коментара
 • 3
  Па
  Патриот
  9 -5
  15:17, 4 май 2021
  Ние сме много богати хора, че чак парите са ни много и ги прибираме в нашата мила родина, за да ги храним и да им пълним джобовете с пари!!!
 • 4
  Па
  Паржу
  1 -4
  16:41, 4 май 2021
  От ваксината е
  • На
   Наздраве!
   5 -8
   20:09, 4 май 2021
   Сега баба Славуца от Учиндол и Мая Галева от Дупница ще ни пазят от бежанци.
   Фронтът от защитници на родината е железен.
   Тук са Ристю,Гнома, Доганя,Баба Юла Дончева,Бабикян,Хаджикян,Кураядъ,Радю Артелчика и други висши знайни и незнайни активни борци против демокрацията и европеизацията.Наздраве !!!!!
  • Фи
   Философа
   3 -4
   23:49, 4 май 2021
   Турските Русалки са "Б отбора " на Гроб -Ду-Пи-Се
 • 5
  Dz
  Dzakardo
  7 -5
  22:05, 4 май 2021
  Само Бойко великолепни може да ни спаси, сал той е подготвен.
  И З Р О Д ненагледен!
  • АТ
   а ти си льоло пенсиониран
   3 -6
   22:11, 4 май 2021
   и гладна въшка която гласува на машина от Венецеуела!
   50-те лева за пенсионерите ще видите през крив макарон, защото ще се са за изборни машини!
  • Dz
   Dzakardo
   6 -2
   22:43, 4 май 2021
   "КОЙ" поръча машините от Венецуела, бе калинке.
   Твоят падишах поръча машините, ама ти откъде да знаеш като си кух като хралупа.
   Филма свърши, трябва да работиш вече, идва края.....
  • в Концентрационен Лагер "Кучкарника на Бай Добри"
   ................
 • 6
  Па
  Панчо
  4 -1
  09:56, 5 май 2021
  Няколко роти граничари от Северна Корея ще решат нещата, максимум за 2 месеца... Договор за охрана на граница, при което БГ плаща и изхранва северокорейците, а те се задължават да не допуснат жив човек да премине.. и така се решава проблемът. Не ни интересува, как ще се справят..
  • Яд
   Ядосан
   0 0
   16:12, 5 май 2021
   Какви 2 месеца??? За седмица ще им секне мерака на маймуните да минават нелегално браздата.

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини