28 °C

Стефка Костадинова е преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова беше преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет по време на редовното отчетно-изборно събрание, състояло се в НСА. За настоящата световна рекордьорка в скока на височина вота си с тайно гласуване дадоха 56 от гласувалите 57 членове, с един въздържал се, при отсъствието на други кандидатури.

Събранието почете с едноминутно мълчание паметта на изтъкнатия спортен деец и ръководител Цено Ценов, а приветствие към присъстващите отправи специалният гост Ненад Лалович - президент на Международната федерация по борба и член на Изпълкома на МОК.
След това Костадинова и Лалович връчиха специален приз на МОК на дългогодишния треньор по биатлон Боран Хаджиев.

Стефка Костадинова направи преглед на дейността през последните четири години и припомни най-значимото като активности на БОК през отчетния период.

След като беше преизбрана, Стефка Костадинова благодари за доверието и представи своите най-близки приоритети, сред които са участието на олимпийските игри в Токио 2020 и Пекин 2022 и честване на вековния юбилей на БОК през 2023 година.

След това Костадинова и ректорът на НСА проф. Николай Изов засадиха дръвче албиция в двора на Националната спортна академия "Васил Левски".

Ето и новоизбраната управа на БОК - председател, зам.-председатели, генерален секретар, членове на Изпълнителното бюро и на Контролния съвет:

Стефка Костадинова - председател

проф. Николай Изов - зам.-председател
Красимир Инински - зам.-председател
Христо Стоичков - зам.-председател
Атанас Фурнаджиев - зам.-председател
Цеко Минев - зам.-председател

Атанас Търев
Христо Маринов
Стефан Китов
Мария Гроздева
Христо Марков
Здравка Йорданова
Пламен Кръстев
Румен Стоилов
Георги Глушков
Екатерина Дафовска
Красимир Дунев
Евгения Раданова
Любомир Ганев
Ваня Гешева
Тодор Гергов

Контролен съвет:
Илия Лалов - председател
Юри Алкалай
Володя Златев
Мартин Миланов
Росен Добрев

На първото си заседание новоизбраното Изпълнително бюро на БОК с тайно гласуване единодушно избра за генерален секретар Белчо Горанов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини