Владо Пенев ще получи специалната "Златна липа" за цялостен принос в киното

Специалният гост на осмото издание на Международния кинофестивал за ново европейско кино "Златната липа" 2021 днес излиза от прикритие - това е харизматичният актьор Владо Пенев, съобщават от пресцентъра на фестивала.

Въпреки сравнително крехката си (творческа) възраст - 62 години, Владо Пенев е натрупал завидно дълга и впечатляваща филмография с куп знаменателни роли в киното, телевизията и на театралната сцена, където и в момента се подвизава в няколко постановки едновременно.

Владо Пенев е един от приятелите на "Златната липа", който подкрепя утвърждаването на фестивала от самото му създаване преди 9 години. И затова готви един истински подарък за почитателите на старозагорския кинофестивал - той лично ще представи и ще изгледа заедно с публиката последния си филм "Рая на Данте" (2021) на режисьора Димитър Радев, в който си партнира в главната роля с актрисата Радина Боршош и прави една от най-силните роли в актьорската си кариера.

Владо Пенев ще спази традицията и ще посади своя липова фиданка в Алеята на липите, където ще открие и звезда с неговото име и ще се срещне със свои приятели и почитатели.

Кинофестивалът за ново европейско кино "Златната липа" се завръща с ново издание в края на май, за да продължи добрата традиция, поставена преди близо 9 години в Стара Загора от неговия създател - кинорежисьорът Магдалена Ралчева ("Още нещо за любовта" (2010), "12 А" (2017).

След като през 2020 година кинофорумът не беше проведен заради пандемията от коронавирус, Осмото му издание ще се проведе от 29 май до 2 юни 2021 година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини