Приказна кула, спасяване на книги и библиотекар за 1 час - част от инициативите на градска библиотека "Пеньо Пенев"

Изображение 1 от 4
    Димитровградската библиотека "Пеньо Пенев" стартира инициативи, насочени към гражданите на града през Националната библиотечна седмица.
     
    От днес, 19 май до петък, 21 май, всеки желаещ може да да стане библиотекар за 1 час, за да усети удоволствието от библиотечната работа и да се потопи в света на книгите. В петък от градската библиотека приканват всички любители и ценители на книгата, които имат повредени книги, да ги занесат на библиотекарите, за да им вдъхнат нов живот, като се погрижат за възстановяването им.
    В първия ден на Национална библиотечна седмица, Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград стартира инициативата „Детство мое”.
    В библиотеката бе представена рядката възможност да разгледате колекция на емблематичното списание „Дъга – разкази в картинки”.
    Като част от седмицата на библиотеката, библиотекарите с помощта на деца, започнаха изграждането на Приказна кула. Арт-инсталация от рециклирани материали ще бъде построена в следващите дни. За основи на Приказната кула бяха използвани дървено скеле, рула от твърда хартия и десетки пластмасови туби и бутилки. Кулата ще бъде завършена на 21 май, като изненадата за най-малките читатели ще е на върха на Приказната кула.
    Събитията през Националната библиотечна седмица в Димитровград са посветени на 70-годишнината от рождението на Снежана Янева - апостол на библиотечното дело и главен инициатор за ежегодното провеждане на Национална библиотечна седмица, както и за обявяването на 11 май за професионален празник на българските библиотекари.
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини