Румен Петков: Ген. Атанасов ме е подслушвал

АБВ и БСП имат съгласие по политики и няма да правят механичен сбор за гласове. При останалите коалиции е видимо, че става въпрос за пазарлък. Това коментира лидерът на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на bTV.

„Мисля, че имаме шанс да върнем мярката в политиката. Нашият проблем е, че се вторачваме кой-къде, а не за какво“, каза той.

„Първите съдържателни разговори бяха какво е това, което ни събира“, добави Петков.

Той обясни, че двете партии са обезпокоени от демографската криза. И на второ място се обединяват около гарантиране на енергийната сигурност на България.

Тепърва ще се говори кои ще са представителите, които да бъдат издигнати за кандидат-депутати, стана ясно от неговите думи. Петков обаче не коментира конкретни имена.

„АБВ предлага съдържание и носители, които излъчват енергия и чистота. Аз няма от какво да се притеснявам и не съм кандидат“, заяви той.

На въпрос за отношенията с лидера на социалистите Корнелия Нинова Румен Петков отговори: „Имаме си доверие иначе защо да водим разговори“.

Лидерът на АБВ направи коментар и за разкритията на политици, за които твърди служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той смята, че трябва да се каже на обществото истината.

“Аз самият съм бил подслушван от г-н Атанасов. Не знам защо на ген. Атанас Атанасов и Иван Костов им е трябвало да подслушват и Американското посолство! Ако сме се върнали там, това е много грозно“, заяви Румен Петков.

Източник: Novini

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Te
    telefon
    1 0
    09:29, 25 май 2021
    Подслушването на телефоните е мярка, съществуваща от "комунистическо време", което продължи и след това. Спомням си 94-97г. при разговор с чужбина, малко време след началото, може би 1 минута, той без причина винаги бе прекъсван и при повторното избиране се чувстваше намесата в разговора. Ето тези неща, ако тогава бяха разобличавани, сега нямаше да се случват!
Последни новини