Пускането на пътя за Стара Загора и ремонтите в Радиево се забавят

Забавяне на пускането на движението по ремонтиращото се трасе от Димитровград към Стара Загора обяви днес кметът Иво Димов. Забавянето е поради не монтирани фуги на надлеза по затвореното за движение трасе, поради което проектантът не разрешава пускането на движението. Ремонтът на около 10 километровото трасе стартира преди близо година, отсечката между Димитровград и с. Радиево е затворена от октомври месец миналата година.

"Имаме драма по затворената отсечка за Стара Загора с надлеза, оказа се че фугите на надлеза не са поставени. Фугите са поръчани и се чакат, а проектантът отказва да пусне трасето преди тяхното поставяне. Фугите ще бъдат готови след 1 месец", заяви кметът Иво Димов. Той поясни, че са имали сериозен разговор вчера с проектанта Апостол Минчев, който се очаква тези дни да оглави АПИ, по проблема.

Кметът Иво Димов поясни, че общината не е страна по проекта, който е на АПИ. През утрешния ден се организира среща в АПИ, на която ще присъства и кмета Иво Димов, и на която ще се съгласуват действията и да се потърси вариант за по-бързо пускане на отсечката.

Забавянето на пускането на трасето, което се очакваше да е отворено за движение преди около 2 седмици, ще забави и стартирането на ремонта на пътя и канализацията в село Радиево, поясни кметът Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Км
    Кмете
    17 -4
    11:21, 27 май 2021
    Кмете, кмете, и забавянето за теб е хвалба. Тези неща се решават още при проектирането и тогава общината е страна, защото участва в съгласуването. Кой издава разрешително за строеж? Кой одобрява проектите? Има много въпроси при които просто олеквате. Не се оправдавайте с проектанта.
  • 2
    За
    Зам. Кмета
    4 -7
    12:23, 27 май 2021
    Проектирането го прави АПИ и общината няма нищо общо с ремонта. Разрешителното се издава от собственика на републиканския път- Агенция Пътна инфраструктура. Проектите също се одобряват там. Задай по сериозни въпроси. Аман от пътни инженери - дилетанти.
    • Из
      Избирател
      3 0
      13:58, 27 май 2021
      По сериозния въпрос е за моста на река Марица г-н зам.кмете
  • 3
    Ле
    Лелее
    11 0
    13:07, 27 май 2021
    Моста над р. Марица се забави много. Този за с. Радиево също. Входа на кв. Черноконево е само дупки, обхода на града ни е пропаднал, и т. н. Треви и мръсотия в целия град. Май последен мандат добутваш, г-н Кмете Димов.
  • 4
    До
    До зам.кмета
    5 -1
    21:48, 27 май 2021
    Може да сте няколко мандата ,но и така не научихте някои неща. Лесно е така на Лилиното рамо , нали е като сестричка, то и друго не можете. Дилетантите сте вие. Я вижте хубаво и съгласувателните , и одобрителните действия на общината.
  • 5
    Зд
    здрасти
    6 -1
    23:20, 27 май 2021
    Г-н Димов, до тук сте за среден 3.Като слаб Ученик все не сте виновен, другите са виновни. Ударихте го през Просото.
    • Ам
      Аман зам.кмете
      6 -1
      23:48, 27 май 2021
      Дали ще е кмета или зам. кмета , хвани единия удари другия !
      Аман от некадърни кметове.
  • 6
    Ей
    Ей, все оправданиа
    3 -1
    09:01, 28 май 2021
    На гербаджиийте все другите са им виновни! Имал разговор с този, който щял да става шеф на АПИ! Абе Мунчо, нещастен ифчо, допреди един месец нали цялата власт беше у вас? И АПИ беше ваш, а мутрата нареждаше всичко на всички и на тебе, подлизурко...Боклуци сте!!!
  • 7
    Оп
    Оправдания много
    1 0
    14:01, 28 май 2021
    Интересно ми стана видеото което е старо. Ремонта се чакаше от много време а нещата не са подготвени.Сега колко време ще е ремонта в радиево и до нова година ще имамели асфалтиран път. Колко качествен ще е ремонта защото по новия път има вече дупки които постоянно ги запушват. Да приемем ли че сегашния Ремонт ще издържи не повече от 1, 2 години за да може после пак да има ремонт за 14 милиона. Кога ще започнем да работим качествено все пак светът уж става все по умен но явно едно време хората които нямаха дипломи са много по кадър и от сегашните които имат. Все пак истината е че всичко го правите за пари.
Последни новини