24 °C

Пускането на пътя за Стара Загора и ремонтите в Радиево се забавят

Забавяне на пускането на движението по ремонтиращото се трасе от Димитровград към Стара Загора обяви днес кметът Иво Димов. Забавянето е поради не монтирани фуги на надлеза по затвореното за движение трасе, поради което проектантът не разрешава пускането на движението. Ремонтът на около 10 километровото трасе стартира преди близо година, отсечката между Димитровград и с. Радиево е затворена от октомври месец миналата година.

"Имаме драма по затворената отсечка за Стара Загора с надлеза, оказа се че фугите на надлеза не са поставени. Фугите са поръчани и се чакат, а проектантът отказва да пусне трасето преди тяхното поставяне. Фугите ще бъдат готови след 1 месец", заяви кметът Иво Димов. Той поясни, че са имали сериозен разговор вчера с проектанта Апостол Минчев, който се очаква тези дни да оглави АПИ, по проблема.

Кметът Иво Димов поясни, че общината не е страна по проекта, който е на АПИ. През утрешния ден се организира среща в АПИ, на която ще присъства и кмета Иво Димов, и на която ще се съгласуват действията и да се потърси вариант за по-бързо пускане на отсечката.

Забавянето на пускането на трасето, което се очакваше да е отворено за движение преди около 2 седмици, ще забави и стартирането на ремонта на пътя и канализацията в село Радиево, поясни кметът Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Км
  Кмете
  17 -4
  11:21, 27 май 2021
  Кмете, кмете, и забавянето за теб е хвалба. Тези неща се решават още при проектирането и тогава общината е страна, защото участва в съгласуването. Кой издава разрешително за строеж? Кой одобрява проектите? Има много въпроси при които просто олеквате. Не се оправдавайте с проектанта.
 • 2
  За
  Зам. Кмета
  4 -7
  12:23, 27 май 2021
  Проектирането го прави АПИ и общината няма нищо общо с ремонта. Разрешителното се издава от собственика на републиканския път- Агенция Пътна инфраструктура. Проектите също се одобряват там. Задай по сериозни въпроси. Аман от пътни инженери - дилетанти.
  • Из
   Избирател
   3 0
   13:58, 27 май 2021
   По сериозния въпрос е за моста на река Марица г-н зам.кмете
 • 3
  Ле
  Лелее
  11 0
  13:07, 27 май 2021
  Моста над р. Марица се забави много. Този за с. Радиево също. Входа на кв. Черноконево е само дупки, обхода на града ни е пропаднал, и т. н. Треви и мръсотия в целия град. Май последен мандат добутваш, г-н Кмете Димов.
 • 4
  До
  До зам.кмета
  5 -1
  21:48, 27 май 2021
  Може да сте няколко мандата ,но и така не научихте някои неща. Лесно е така на Лилиното рамо , нали е като сестричка, то и друго не можете. Дилетантите сте вие. Я вижте хубаво и съгласувателните , и одобрителните действия на общината.
 • 5
  Зд
  здрасти
  6 -1
  23:20, 27 май 2021
  Г-н Димов, до тук сте за среден 3.Като слаб Ученик все не сте виновен, другите са виновни. Ударихте го през Просото.
  • Ам
   Аман зам.кмете
   6 -1
   23:48, 27 май 2021
   Дали ще е кмета или зам. кмета , хвани единия удари другия !
   Аман от некадърни кметове.
 • 6
  Ей
  Ей, все оправданиа
  3 -1
  09:01, 28 май 2021
  На гербаджиийте все другите са им виновни! Имал разговор с този, който щял да става шеф на АПИ! Абе Мунчо, нещастен ифчо, допреди един месец нали цялата власт беше у вас? И АПИ беше ваш, а мутрата нареждаше всичко на всички и на тебе, подлизурко...Боклуци сте!!!
 • 7
  Оп
  Оправдания много
  1 0
  14:01, 28 май 2021
  Интересно ми стана видеото което е старо. Ремонта се чакаше от много време а нещата не са подготвени.Сега колко време ще е ремонта в радиево и до нова година ще имамели асфалтиран път. Колко качествен ще е ремонта защото по новия път има вече дупки които постоянно ги запушват. Да приемем ли че сегашния Ремонт ще издържи не повече от 1, 2 години за да може после пак да има ремонт за 14 милиона. Кога ще започнем да работим качествено все пак светът уж става все по умен но явно едно време хората които нямаха дипломи са много по кадър и от сегашните които имат. Все пак истината е че всичко го правите за пари.

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини