20 °C

Все още се търси персонал за Център за грижа за лица с различни форми на деменция в Димитровград

Община Димитровград продължава да набира персонал за Центъра за грижа за лица с различни форми на деменция.

В центъра все още има незаети позиции, обявиха от общинската администрация. Свободни позиции има за 4-ма санитари и работник поддръжка.

Към момента са осигурени специалисти за следните длъжности: „Управител на социална услуга в общността”,"Трудотерапевт", "Социален работник", "Медицинска сестра, социални дейности" - 2бр. и "Санитари" - 4бр. Повече информация и комплекта документи за кандидатстване са публикувани на сайта на община Димитровград.

Центърът за грижа за лица с различни форми на деменция е услуга, която ще предлага комплекс от социални услуги, които да създадат условия за цялостно обслужване на потребителите, които ще бъдат настанени. Целта е преодоляване на социалната изолация, в която са поставени тези лица. Идеята е да се организира ежедневието им по начин, по който потребителите да се чувстват пълноценни, обгрижени. Затова и персоналът, който предстои да бъде назначен е съобразен с това. Новият център ще е с капацитет 15 потребители, за които ще се грижи 14-членен персонал. В Центъра, чрез медицински и други специалисти, ще се предоставя 24-часова социална грижа както и поддържащо лечение, предписано от лекар.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини