Кметът Иво Димов подписва споразумение към договора по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписва днес Допълнителното споразумение към договора за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград, чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление". Анекса регламентира договореностите между общината и управляващия орган, в който са подкрепени същински инвестиционни мерки (доставка и монтаж на отоплителните уреди с екологични източници за отопление), насочени към основен източник на за­мърсяване с ФПЧ10, а именно битовото отопление.

На базата на резултатите от мерките и дейностите от първи етап на проекта след приключването на изпълнението им, Бенефициентът представя на Управляващия орган на оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г." пакет отчетни документи. В първия етап бе реализирана разяснителна кампания, бяха проучени нагласите на населението, обследвани на място в домакинствата и изготвени анализи за прилагане на мерките за подмяна на отоплителните устройства. На основание дейностите от този първи етап се прави обосновано Предложение за определяне на параметри на втория етап. Представя се и Анализ на остойностяването на дейностите по втория етап от изпълнението на Проекта, както и документ (ако такъв е разработен) със средни/пределни цени за отопление за различните алтернативни форми на отопление при подмяна на устройство на дърва и въглища.

Срокът за изпълнение на Проекта е 59 месеца.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ге
    Георгиев
    3 0
    17:44, 4 юни 2021
    Браво срок 5г.Дотогава я камилата я камиларя.
  • 2
    За
    За
    2 -1
    09:39, 5 юни 2021
    За 5 G мрежата какво ще направите кмете? Не знаете ли , че е опасна. Помислете, а не се дръжте като тройкаджия. Научете нещо за тази мрежа, а не да разрешавате режима й. Докажете, че се борите за всичко добро за димитровградчани.
    • Х
      Х
      0 0
      19:59, 6 юни 2021
      Защо като ?
Последни новини