Eдинствено Бойко Борисов отговаря на описанието за подкупения политик, според Бойко Ноев

Няма друг действащ политически лидер, който да отговаря на описанието в документите на САЩ, че е бил подкупван, освен Бойко Борисов. Такъв прочит на санкциите, наложени по закона "Магнитски" на шестима българи, направи бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Той добави, че това съвпада и със самопризнанията на Васил Божков, че е давал пари на Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Вчера на пресконферения на ГЕРБ Борисов заяви, че не е взимал и лев, като се прекръсти. Съобщи също, че е знаел за разследването и е участвал в срещи с посолството на САЩ. Ноев го призова да не злоупотребява с вярата и каза, че той е помолил за последната среща, а не е бил поканен, а знае за това, тъй като "София е малък град".

"Последствията ще бъдат по-дълбоки от това, което изглежда на пръв поглед, Ще излязат зависимостите на главния прокурор Гешев от Пеевски, и документално. Присъединявам се към тези, които искат Иван Гешев бързо да си подаде оставката. Това, че ДПС се опълчи на американския президент, ще има последствия. Те казват, че американското правителство лъже", каза Ноев.

Добави, че няма по-ясен сигнал от това, че американските представители демонстративно са отказали среща с Иван Гешев.

"Това, срещу което САЩ въстава, е стратегическата корупция в България, която в съчетание със стратегическата корупция на Русия, нанася тежки щети върху националната ни сигурност и тази на партньорите ни", обобщи Ноев.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    бат Танас
    2 -9
    14:50, 4 юни 2021
    На бялото вика черно! А Радев да не би да е "чиста... Виж коментара
    • Ба
      бат Настас
      5 0
      18:05, 4 юни 2021
      Радев мина Буци с 200.
    • Гр
      Гражданин
      6 0
      07:22, 5 юни 2021
      Бат Танас от народната власт , къде го виждаш бялото , бели може би само чаршафите на този който защитаваш , всичко друго в него и около него е черно ,мръсно и долно.
Последни новини