Елитни планински колоездачи от 10 европейски държави пристигат за "Пампорово Байк Фест 2021"

Традиционният "Пампорово Байк Фест" започва днес и продължава до 20 юни в планинския курорт. Близо 150 елитни планински колоездачи от 10 европейски държави пристигат за участие в седмото издание на състезанието по планинско колоездене, съобщиха от "Пампорово" АД

В програмата на събитието тази година са включени първи кръг от един от най-престижните форуми в Европа - iXS Downhill Cup, състезание от клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Виваком Даунхил сериите за 2021 и детско състезание по спускане. С

поред домакините това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от цяла Европа. Записани за участие досега са състезатели и отбори от Италия, Франция, Швейцария, Шотландия, Гърция, Кипър, Великобритания, Румъния, Испания и България. Регистрацията за участие все още е отворена и е възможно още състезатели да се запишат на място.

В събота ще се проведе състезанието за най-малките, кръг от детските Даунхил серии, а в неделя ще бъде основната част и финалите на iXS купата, които ще се излъчват на живо онлайн от 12 камери по трасето.

Летният сезон в Пампорово вече започна и в движение са два от лифтовете - 1 от Туристически център Пампорово до "Студенец" и 2 от "Студенец" до вр. Снежанка. Лифтовете работят без почивен ден от 9 до 17 часа.

Нови пешеходни и вело маршрути, живописни наблюдателни площадки, специално разработени медицински и здравни програми, включително и за пост-ковид възстановяване са част от новостите в курорта за този летен сезон.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини