Николай Малинов от Москва: Имат само голи обвинения срещу мен, нито един факт

"Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт. Аз никога през живота си не съм имал достъп до секретна информация, за да мога да я получа отнякъде и някому да я предам. Моите позиции винаги са били публични. Пред всички медии, след като излязох от затвора, заявиха, че ще продължа да правя това, което правя. И съм категоричен, че това е правилно за България", каза още Малинов", заяви председателят на движение „Русофили" Николай Малинов в ефира на „Здравей, България”. Той е в Москва, за да проведе редица срещи. 

„Протекциите и защитите в съдебната зала опират само до адвоката. Днес ще имам редица срещи. В момента съм в хотела си в центъра в Москва. Ще се видя с ръководителя на четвърти отдел във Външно министерство и отговаря за Балканите, както и със сенатор Климов. С него ще обсъдим нашето партийно сътрудничество. След това ще се видя с директора на департамента „Външна политика” към Кремъл. Вечерта ще вечерям с Гавраилов и Бабурин”, обясни лидерът на „Русофили”.

Той подчерта, че "Двуглав орел" е неправителствена организация и в световното право би се създало прецедент. 

"Да шпионираш в ползва на неправителствена организация - такова дело ще има за пръв път в света. В България е имало подобно дело през далечната 1978 година и не е успяло. Институтът за стратегически изследвание на Владимир Путин се занимава официално с анализи на обстановката по цял свят. Аз се радвам, че влизам в съда", заяви лидерът на "Русофили".

След две години разследването срещу Малинов влиза в съда. Той ще бъде съден за това, че се е "поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин", с цел да издаде държавна тайна. Шпионската сага започва през 2019 година , когато Малинов беше обвинен в шпионаж и го арестуваха. По-късно беше освободен под гаранция. Точно тогава избухна следващ скандал, защото се появиха кадри с Малинов и руския президент Владимир Путин. Оказа се, че тогавашния председател на сдружение "Русофили" е получил разрешение да напуска страната и така е отишъл в Русия, където Путин му връчи орден.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини