Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев уважи 65-годишния юбилей на „Михалково“ АД

Изображение 1 от 4

    Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев  присъства на тържественото отбелязване на 65-годишния юбилей на „Михалково“ АД.
    Празничен водосвет отслужи Пловдивският митрополит Николай в съслужение със смолянски епископ Висарион и свещеници от Смолян и Пловдив. На събитието присъстваха още областният управител на Пловдив Ангел Стоев, кметът на Община Девин Здравко Иванов, командирът на 101-ви Алпийски полк полк. Димитър Кацаров, изпълнителният директор на „Михалково“ АД Димитър Дългъчев, бизнес партньори и приятели на компанията.

    „Щастлив съм да Ви поздравя с честването на 65 години от първото бутилиране на естествено газирана вода „Михалково“. Повече от половин век минерална вода „Михалково“ е емблема на нашата област. „Михалково” е един от най-старите производители на бутилирана минерална вода в България. Добиването и бутилирането започва в Михалково още през далечната 1956 г. За тези изминали години няма българско семейство, което да не се е докоснало до ценното богатство, извиращо от сърцето на Родопа планина“, каза Стефан Сабрутев в приветствието си към изпълнителния директор и служителите на „Михалково“АД.

    „Вода „Михалково“ е една от малкото минерални води в Европа, които се добиват в естествено газирано състояние. Само три минерални извори в света могат да се мерят по състав и качества с вода „Михалково“, което е гордост за нас, родопчани!“, допълни областният управител на Смолян.

    „Благодарение на неуморния труд и постоянството на всички, работили тук през тези 65 години, „Михалково“ успя да се утвърди на пазара и заради състава на минералната вода, който благоприятства лечението на редица заболявания. Чест прави на компанията, че подпомага младите таланти в спорта и стимулира творчеството и любовта към традициите на българските деца. Компания „Михалково“ успява да отговори на предизвикателствата на времето като непрекъснато разширява своето портфолио на пазара. Убеден съм, че „Михалково“ ще продължава да се развива с високи темпове като модерна европейска компания. Пожелавам на всички работещи тук и на семействата им здраве и благополучие! Бъдете все така устремени и покорявайте нови пазари, които да се радват на  привилегията да се докоснат до богатството на Родопа планина!“, каза още Сабрутев.

    Минерална вода „Михалково“ празнува 65 години от първото бутилиране на единствената естествено газирана вода в България. Водата извира от 70 м. дълбочина с температура 24 градуса, в екологично чист район. Изворът е открит през 1936 г. като планински ручей, отличаващ се по вкус и мирис от обикновената вода. В края на 30-те години на миналия век местните хора решават да превърнат водата в свой основен поминък. През 1956 г. в дъсчена барака се напълва ръчно първата бутилка с михалковска вода, която става експонат на Пловдивския панаир. В последствие за бутилиране се използват еднокранки и немска
    миялна машина. В момента производствената база на „Михалково“ е на площ от 21 декара - през 1970 г. е открита новата фабрика, а през 2012 г. нов цех. През 2016 г., по повод 60-годишнината си, фирмата построи чешма пред фабриката, от която тече естествено газирана вода, за да могат всички хора да си наливат от нея. През 2017 г. компанията построи модерен логистичен център в Пловдив, а през 2019 г. са модернизирани изцяло производствените мощности и построените преди 50 години производствени сгради в Михалково.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини