И днес пускането на отсечката за Стара Загора остана мираж

    Въпреки категоричните мнения на АПИ и фирмата-изпълнител, че затворената от 9 месеца отсечка за Стара Загора ще бъде пусната днес, в 10 часа сутринта тя остава затворена.

    В петък проблемът за пускането на отсечката бе, че бетонът на една от фугите на мостовото съоръжение не е придобил достатъчна якост и му трябват още 1-2 дни за да стегне достатъчно, днес пробите на бетона са излезли. Отлагането на пуска на движението днес бе поради недовършени защитни съоръжения - липсват 8 мантинели и 4 перила по конструкцията, които не са били монтирани, за да не възпрепятстват монтажа на мостовите фуги.

    Поради липсата на части от защитните съоръжения, от областното пътно не дадоха зелена светлина за пускането на участъка. Фирмата-изпълнител, която изпълнява монтажа на защитните съоръжения, дойде на място, за да вземат размери на липсващите мантинели и перила, и поеха ангажимент още в рамките на днешния ден те да бъдат изработени и утре сутрин да започне техния монтаж.

    От пътното заявиха, че през изминалите почивни дни са били монтирани всички необходими пътни знаци и е била положена нужната маркировка по трасето, което чака да бъде отворено.

    Пускът на участъка се очаква да бъде до два дни, като при възможност може да бъде отворен за движение още утре следобед, но това не е напълно сигурно, коментираха представители на събралите се на съоръжението институции.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Пъ
      Пътуващ
      9 0
      13:26, 5 юли 2021
      Пак се изложихме пред чужденците!
      Обход с дупки като кратери.
    • 2
      Пе
      Петър
      10 0
      15:07, 5 юли 2021
      Един път нещо не успяхте да свършите като хората. Сега трябва да ви сцепят **** от искове за разбитите окачвания на колите, мамка ви мръсна.
    • 3
      Ми
      мираж
      7 -1
      18:44, 5 юли 2021
      Мираж е всичко направено от герб. Сатанинска партия, която наистина трябва да бъде ликвидирана.
    • 4
      Ги
      Гинес
      1 0
      08:57, 6 юли 2021
      за 9 месеца бременност за малко да се роди 3 км асфалтов път но уви
    Последни новини